Jan Veselý se zdraví se spoluhráči, byl to jeho poslední zápas v sezoně.

Jan Veselý se zdraví se spoluhráči, byl to jeho poslední zápas v sezoně. | foto: Archiv Fenerbahce Istanbul

Bez titulu, bez ovací. Veselému v tichosti skončila národní sezona

  • 0
V Turecku byly ukončeny všechny basketbalové soutěže, v zemi si museli přiznat vážnost koronavirové pandemie. Ligová sezona se uzavřela i pro reprezentačního pivota Jana Veselého z Fenerbahce Istanbul. Vedení tureckého svazu rozhodlo, že nebudou vyhlášeni mistři a nebude se sestupovat.

„Je to pro turecký basketbal to nejlepší rozhodnutí v zájmu ochrany zdraví sportovců, trenérů a celé basketbalové obce,“ řekl Hedo Türkoglu, svazový prezident a bývalá hvězda NBA. Dodal, že rozhodnutí padlo po konzultaci se všemi kluby.

Mužská Süper Ligi byla ukončena po 23 kolech základní části ze třiceti, v jejím čele byl obhájce titulu Anadolu Efes Istanbul o bod před Karsiyakou, vicemistrovské Fenerbahce bylo třetí. 

Veselý i kvůli zranění kolena zasáhl jen do šesti ligových utkání a tří pohárových. Dalších 18 zápasů ale odehrál v Eurolize, která ještě sezonu neodepsala a do 24. května její vedení rozhodne, zda se dohraje v červenci na jednom místě a bez diváků.

V Turecku se sportovní soutěže zastavily podobně jako v jiných zemích v březnu. Na rozdíl od basketbalu či volejbalu se znovu rozběhne fotbalová liga, jež oznámila restart na 12. června.

V Turecku je evidováno podle posledních údajů přes 138 000 případů nákazy koronavirem, a téměř 3 800 lidí s nemocí covid-19 zemřelo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž