Pardubický kouč Jan Slowiak hovoří k Evaldasu Žabasovi.

Pardubický kouč Jan Slowiak hovoří k Evaldasu Žabasovi. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Bodů jsme dali dost, rezervy máme v obraně, říká kouč Pardubic

  • 0
Basketbalisté Pardubic prohráli v rozmezí čtyř dnů už podruhé s Kolínem, posledním týmem skupiny A1. V sobotu večer nestačili na svého soupeře i přes to, že v průběhu zápasu vedli o 16 bodů. V dramatické koncovce podlehli 82:88.

Basketbalistům Beksy se v letošním ročníku vůbec nedaří vrátit se po delší zápasové pauze zpět do herního rytmu. Po nevydařeném vstupu do nadstavbové skupiny A1 si po další vynucené herní přestávce dvakrát neporadili s Kolínem.

V nadstavbové části tak mají z pěti zápasů na svém kontě jediné, byť velmi důležité, vítězství z Ostravy. Před sebou pak druhou polovinu zápasů, včetně obou proti Nymburku.

Úvodních 14 minut zápasu patřila palubovka haly na Dukle jasně domácím. Ti hráče Kolína převyšovali ve všech ohledech a zaslouženě vedli o šestnáct bodů 40:24.

Pak se ale dobře promazaný stroj zasekl, následujících šest minut ztratil poměrem 4:24 a do šaten si nesli vedení hosté (44:48).

"Do zápasu jsme vstoupili s mnohem větší energií než ve středu v Kolíně, získali jsme velmi slibný náskok, nicméně jsme udělali několik hloupých ztrát, které vedly k rychlému snížení," posteskl si domácí trenér Jan Slowiak a pokračoval: "Týmem otřáslo i zranění Muirheada v závěru poločasu. Ostatní hráči v tu chvíli jako by ztratili sebevědomí."

Ve druhém poločase se vedení přelévalo z jedné strany na druhou a rozhodly drobnosti. "Především výkon Boldse, který na sebe bral odpovědnost v rozhodujících chvílích a dal poslední důležité koše, včetně těžké trojky přes blok," konstatoval Slowiak.

Ještě dvě minuty před koncem byl stav nerozhodný 77:77, ale právě šest bodů nezastavitelného Boldse dalo Kolínu vedení 83:79 a ten se ho už nepustil.

"Jako velký problém se ukazuje obrana pivotů, kteří jsou schopni střílet z dálky. To je věc, na které se sice soustavně snažíme pracovat, ale zatím se nám to nějak ideálně nedaří. Klíč ke zlepšení je jednoznačně v obraně. Bodů jsme dali dost, ale v obraně máme dlouhodobě rezervy, tam se musíme bezpodmínečně zlepšit," zdůraznil aktuální slabinu týmu kouč Slowiak.

"Ukázali jsme velikou vůli. Každý musel vidět, jak moc jsme chtěli vyhrát," dodal na závěr zklamaný trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž