Jak na sparťanské trojky, Houseři nevěděli

Brno - Hned v prvním zápase play off se nalomila očekávání basketbalistů Triga-Eprinu Brno. Houseři podlehli Spartě 80:85, ačkoli před zahájením série vykládali o hladkém postupu mezi nejlepší čtyři. Zklamali především v prvním poločase, který prohráli 27:40. "Za první polovinu jsme si porážku asi zasloužili. Nastřílet jen sedmadvacet bodů je hrozně málo," řekl trenér Brňanů Jiří Jandák, kterému vadily hlavně špatné doskoky.

Hosté kralovali pod oběma koši. "To se  musí do příště zlepšit," vyhlásil pivotman Jiří Okáč, který jako jeden z mála  nepropadl. Sparťané udivili skvělou střelbou trojek, v utkání jich „nasázeli“ sedmnáct. Tříbodové koše tak tvořily šedesát procent jejich celkového nástřelu. 

"Střelbu za tři body jsme trénovali," přiznal kouč Pražanů Michal Ježdík. Rozhodující však podle jeho názoru byl náskok, jenž si hosté vypracovali v prvním poločase. Sparťané přitom přijeli bez svého prvního pivotmana, Frána si v přípravě zlomil nos.

"Pravděpodobnost, že ve druhém utkání nastoupí, je tak třicetiprocentní," prohlásil Ježdík. Druhý brněnský celek, BVV, potrápil favorizovanou Opavu na jejím hřišti, když prohrál pouze o dva body 98:100. Odvety jsou na programu v úterý. Pořadatelé se mění, což znamená, že doma hraje tentokrát BVV proti Opavě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž