HEJ! Trenérka hradeckých basketbalistek Romana Ptáčková

HEJ! Trenérka hradeckých basketbalistek Romana Ptáčková | foto: Martin Veselý, MAFRA

Hradecké basketbalistky se sehrávají. Letos by se hodila delší příprava

  • 0
Trenérka hradeckých basketbalistek Romana Ptáčková nezastírá, co příznivci klubu ví: před sobotním vstupem Lvic do nového ročníku nejvyšší soutěže je její tým výrazně obměněn. „Odešly tři hráčky, které patřily do základu a tým dlouho táhly,“ říká.

Ptáčková se v nové sezoně musí obejít bez Kateřin Křížové a Zavázalové - obě odešly do Nymburka - a také Michaely Staré, která si zkusí zahraniční angažmá v Řecku.

Že by po nich v kádru zůstala vyložená výkonnostní díra, na to si trenérka nemůže stěžovat. Přesto alespoň na začátku sezony očekává, že všechno nemusí být odehráno v takové kvalitě, na jakou byli hradečtí příznivci zvyklí.

„Přišly k nám velmi dobré hráčky, bohužel na na úplně stejné posty, na kterých hrály ty, které odešly. Bude nám to trvat asi trochu déle, než se to dá úplně dohromady. Letos by se nám hodila delší letní příprava, abychom na to měli více času. Vždyť odešly tři hráčky ze základní pětky, navíc Effangová u nás také ještě není dlouho,“ poznamenala hradecká trenérka.

Kádr Lvic v létě posílily Kristýna Minarovičová ze Slovanky MB, vedle ní přišly z trutnovské Lokomotivy Andrea Ovsíková a Lenka Pazderová. „Máme nyní velkou kvalitu na křídle, kde se nám výrazně zvýšila konkurence, ale musíme se vypořádat s tím, že nám odešla kvalita z rozehrávky, tam jsme v tuto chvíli oslabené,“ popisuje důsledky změn v kádru trenérka.

Přestože Lvice prošly výraznou obměnou základní kostry týmu, trenérka věří, že by změny nemusely mířit k horšímu: „Bude záležet na pracovitosti a píli družstva, které jsou zatím dobré. A změny by mohly do družstva přinést nový vítr, v minulé sezoně tomu něco málo občas chybělo, v tom by nám mohly prospět.“

Odhadovat, jakou má družstvo šanci napodobit minulé sezony, kdy hrálo o medaile a s výjimkou té poslední je předtím třikrát získalo, si moc netroufá: „Za USK se vytvoří silná skupina, snad tam budeme patřit i my.“

Něco napovědět by mohl už zítřejší zápas úvodního kola s pražskou Slavií. „Bude letos také silná, budeme netrpělivě čekat, jak to bude vypadat,“ uvedla trenérka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž