Momentka z duelu Hradce Králové a Trutnova (bílá)

Momentka z duelu Hradce Králové a Trutnova (bílá) | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hradecké basketbalistky zvládly koncovku, Trutnov doma nezaváhal

  • 0
Těsnou výhru 60:58 si připsaly po infarktové koncovce hradecké basketbalistky proti VŠ Praha. Výhru si do tabulky připsal i Trutnov, který doma potvrdil roli favorita a porazil poslední Strakonice vysoko 86:55.

Basketbalistky Hradce Králové do utkání na palubovce VŠ Praha nastupovaly jako papírové favoritky, což nakonec výsledkově potvrdily, ale tak těsný průběh zápasu asi nečekaly.

O vítězství nad desátým celkem nejvyšší Ženské basketbalové ligy rozhodla až pět vteřin před koncem přesným pokusem Tereza Kuthanová, která v zápase zaznamenala sedm bodů. Nejlépe se střelecky v hradeckém dresu dařilo Kateřině Zavázalové, která pomohla k vítězství 16 body.

To basketbalistky trutnovské Kary doma hostily poslední tým soutěže Strakonice, které si zatím připsaly pouze jediné vítězství v soutěži a tak to zůstalo i po utkání v Trutnově.

Domácí totiž nepřipustily žádné překvapení a přes dobrý výkon soupeře jasně vyhrály. „Soupeřky se statečně držely až do konce utkání a zanechaly v Trutnově velmi dobrý dojem,“ prohlásil manažer Kary Jan Braun.

Střelecky se nejvíce dařilo Fallaové, ta pomohla k vítězství 25 body, k ní se přidala Ovsíková s 21 body. Špatnou zprávou je, že se znovu zranila kapitánka Prokešová.

Trutnov čeká další domácí zápas už ve středu, kdy v zápase o postup do finálové čtyřky Středoevropské ligy přivítají Vídeň. Zápas začíná v 18.00. Pak už čeká na oba východočeské týmy vzájemné derby. To je na programu v sobotu v Hradci Králové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž