ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Utekli jsme hrobníkovi z lopaty, ví dobře hradecký kapitán Peterka

  • 3
Je to sice ještě daleko a navázáno na několik podmínek, přesto se v závěru sezony může úspěšná dramatická koncovka zápasu s Ústím nad Labem basketbalistům Hradce Králové náramně hodit. V dalším zápase nadstavbové skupiny totiž svého soupeře o jediný bod 85:84 porazili a v tabulce tak nad ním, při stejném počtu výher, získali výhodu.

A nyní onen prospěch navázaný na další podmínky: v tuto chvíli je sice Hradec v tabulce nadstavby horším skórem druhý právě za Ústím, ale před posledním vzájemným zápasem je vlastně před ním, protože má zatím lepší bilanci. Do konce nadstavby je ale daleko a do hry o první místo mohou zasáhnout ještě další družstva.

Pokud by ale v následujících kolech Hradec útoku všech odolal, šel by do předkola play off jako nejlépe umístěný tým. A pokud by ho úspěšně zvládl, vyhnul by se ve čtvrtfinále mistrovskému Nymburku. I proto může mít výhra s Ústím svoji cenu.

Hradec ji urval v zápase, v němž měl dlouho navrch, ale v závěru stál na pokraji porážky. Přes až osmnáctibodové vedení v průběhu utkání totiž v poslední minutě prohrával 82:84. Poslední slovo si však vzal Barac, jenž střelou zpod koše doprovázenou faulem soupeře vyrovnal a následným úspěšným trestným hodem vystřelil svému týmu výhru 85:84.

„Koncovka už byla o štěstí a jsme za to rádi – důležité vítězství. O sedmé místo se musíme porvat a jedeme dál. Myslím si, že jsme tak trošku utekli hrobníkovi z lopaty,“ uvedl Ondřej Peterka, kapitán hradeckého družstva a v tomto zápase jeho nejlepší střelec.

Hradci pomohlo, že na rozdíl od prohry s týmem Olomoucka se už mohl opřít o umění hlavního rozehrávače Stamenkoviče. „Peda měl navíc v závěru šťastnou ruku a trefil důležitou trojku,“ poznamenal hradecký kapitán.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž