Momentka z utkání ženské basketbalové ligy mezi týmy Hradce Králové a Žabin...

Momentka z utkání ženské basketbalové ligy mezi týmy Hradce Králové a Žabin Brno. Hradecká křídelnice Taciana Lichtarovičová narazila. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hradecké basketbalové Lvice dál válí, přehrály také Nymburk

  • 0
Pro oko nezasvěceného diváka tak lahodně vyhlížející zápas jako zatím poslední domácí ligový s Žabinami Brno, podobné důležitý, to sice nebyl, ale o to je jeho výsledek snad ještě cennější. Basketbalistky Hradce Králové totiž v dalším kole základní části nejvyšší domácí soutěže zdolaly na své palubovce druhý Nymburk a v tabulce se na něj dotáhly.

Po výhře 62:55 ho v počtu výher už dostihly a proti nyní druhému KP Brno mají dál o pouze jedinou prohru víc. Lvice totiž vyhrály osm z posledních devíti ligových duelů, ten jediný prohraný přišel v souboji s mistrovským USK Praha.

„Bylo to hodně nervózní utkání, oba týmy si byly vědomy jeho důležitosti. Vévodily mu obrany, myslím si, že ani jeden z trenérů nemůže být spokojen s útočnou fází. Rozhodlo asi to, že se na našich bodech podílel celý tým,“ komentovala další výhru svého týmu trenérka hradeckého družstva Romana Ptáčková.

Zápas se střelecky rozjížděl opravdu velmi pomalu, vždyť po sedmi a půl minutách bylo skóre teprve 9:9. Hradec v závěru první čtvrtiny sice pustil soupeřky do vedení 15:11, ale druhá desetiminutovka patřila jemu a pak už ho Nymburku nepůjčil.

Na tento víkend naopak nebudou v dobrém vzpomínat hráčky Lokomotivy Trutnov. Po opožděném úspěšném ligovém vstupu do roku 2019, při kterém minulý týden vysoko vyhrály v Mladé Boleslavi nad tamní Slovankou, se jim domácí premiéra roku nevydařila. Podlehly 61:89 totiž Žabinám Brno a se šesti prohrami v tabulce odpadly od nejlepší pětky.

Žabiny do Trutnova přivezly také bývalou reprezentantku Kateřinu Zohnovou, dlouholetou hráčku Lokomotivy. Její přítomnost byla znát, při své premiéře v brněnském týmu stihla nastřílet 11 bodů.

Trutnov od začátku na soupeře nestačil, už v poločase prohrával o více než 20 bodů a k lepšímu výsledku mu nepomohla ani třetí čtvrtina, která byla bodově nejvyrovnanější a domácí hráčky ji dokonce o jeden vyhrály.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž