Hráčky Varů stíhaly jen začátek

Karlovy Vary - Tentokrát se na karlovarské palubovce drama nekonalo. Po dvou porážkách v posledních vteřinách bylo o té třetí rozhodnuto už ve druhé čtvrtině hry. S napadáním rozehrávky od basketbalistek pražského USK si domácí Lokomotiva nedokázala poradit.

"V první čtvrtině jsme ještě hostům stačili díky nasazení. Pak ale soupeř vytáhl obranu, my ho nechali utéct o pár bodů, a přišli jsme o sebevědomí," řekl po zápase karlovarský kouč Jiří Bárta.

Nejvíc to bylo podle něj vidět při hře na perimetru. "Začali jsme se bát. Občas to vypadalo, že je míč mokrý a teplý, jak nám pořád vypadával z rukou," připomenul Bárta časté ztráty balonu při přihrávkách.

Bodový rozdíl v konečném skóre zápasu se přesto dostal jen k hranici dvaatřiceti bodů. Výrazněji Pražanky chybující Karlovy Vary potrestat nedokázaly. "Byla na nás vidět čtvrteční prohra se Salamankou. Přivezli jsme si ji i do Karlových Varů," vysvětloval pražský trenér Lubor Blažek.

To bylo na jeho týmu vidět hlavně na začátku zápasu. "Vázla spolupráce, byli jsme nejistí v zakončení. Pokud si budeme i dál vytvářet tak málo pokusů ze hry, budou naše problémy přetrvávat," upozorňoval kouč USK.

Karlovy Vary podle Blažka zahrály dobře. Rozhozený tým ale výrazněji nepotrápily. "Zbytečně ztrácely míče. Pokud bychom je nenachytaly vytaženou obranou, mohl být zápas vyrovnanější."

Podle karlovarského kouče Bárty pomohla Pražankám především jejich rychlost a nasazení. "Soupeř nehrál na plný plyn, i tak nás ale suše přehrál."

Zápas byl mimořádný především pro Petru Gerstnerovou. Pivotmanka se po příchodu do Karlových Varů postavila bývalému klubu vůbec poprvé. "Vypadala nervózně," všiml si trenér USK. "Normálně situace řeší s daleko větším přehledem."

To se podle něj projevovalo především ve střelbě. "Jindy zahrává míče přímo do koše. Teď hledala přihrávkou ještě někoho jiného."

Z karlovarských hráček se Blažkovi v zápase nejvíc líbila Katarína Šándorčínová. "Zahrála standardně. V obraně se snaží hrát agresivně. Tak to zkoušíme hrát už od začátku sezony," přidal se karlovarský kouč Bárta.

Tvrdá hra mohla Šándorčínovou usadit předčasně na střídačku. Čtyři fauly nasbírala celkem rychle, ten pátý už ale nepřišel. "Těžko jsem se s hloupými fauly smiřovala," přiznala hráčka. "Řekla jsem si ale, že budu hrát, jako bych žádné neměla."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž