Tim Duncan (vpravo) během některých zápasů svého San Antonia odpočívá.

Tim Duncan (vpravo) během některých zápasů svého San Antonia odpočívá. | foto: AP

Proč usadit basketbalovou legendu? Je to stařík, uvedl kouč do zápisu

  • 8
Důvodů k dobré náladě v San Antoniu Spurs, přednímu celku basketbalové NBA, je dlouhá řada. Tým má našlápnuto do play-off, navíc vyhrál osm z posledních deseti zápasů. A tak si nějaký ten kousek může jeho kouč Gregg Popovich dovolit.

Uznávaný basketbalový odborník nejspíš není jednoduchá povaha, ale smysl pro humor mu rozhodně nechybí. V nedělním utkání s Philadelphií 76ers nechal odpočívat klubovou legendu Tima Duncana. A oficiální důvod? Věk.

Do zápisu nechal Popovich zapsal: "T. Duncan DNP - Old"

Opravdu.

Přesvědčte se sami.

DŮKAZ. Důvod, proč do zápasu San Antonia nezasáhl Tim Duncan? Příliš starý, uvedl jeho trenér Gregg Popovich.

Oficiální web NBA na jeho politicky nekorektní hru nepřistoupil a kolonku pro důvod Duncanovy absence nechal raději prázdnou.

Smysl takového trenérova kroku ale není těžké uhodnout, své hvězdy nenechal odpočinout poprvé. Už loni totiž Spurs na věk svých opor v čele s pětatřicetiletým Duncanem doplatili v play-off. Uhráli sice prvenství v Západní konferenci, jenže jim proti osmému Memphisu Grizzlies nezbyla energie na odpor.

A letos má sezona vinou výluky ještě mnohem nahuštěnější program, než bývá zvykem. Když pak přijde třetí zápas ve třetím dnu - jako v neděli se Sixers - není důvod slavného podkošového hráče zatěžovat. San Antonio navíc i bez něj uspělo 93:76.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž