Nymburské basketbalistky nastupují u utkání. Do hry jsou Alena Huňková či...

Nymburské basketbalistky nastupují u utkání. Do hry jsou Alena Huňková či Alexandra Chomenčuková. | foto: DSK Basketball Nymburk

Nymburské basketbalistky proti italské Raguse. O první místo v Eurocupu

  • 0
Minulý týden si zajistily postup a nyní se porvou o lepší výchozí pozici pro další fázi soutěže. Basketbalistky Nymburka nebudou ani letos chybět v play-off Eurocupu, do něhož postoupí z těžké základní skupiny.

Ve čtvrtek od 18.30 nastoupí v domácím prostředí proti italské Raguse. Kdo zvítězí, obsadí první příčku. Už jistými vyřazenými ze skupiny jsou francouzské Nantes a belgický Namur, na jehož palubovce nymburské hráčky před týdnem potvrdily svůj postup.

„Máme teď náročný program, takže děvčata mohou být ze zápasů unavená. Ale horší je to, že máme méně času na přípravu,“ uvedl nymburský kouč Daniel Kurucz.

„Až do utkání v Belgii jsme se soustředili na utkání proti Namuru, které pro nás a náš další postup v Eurocupu bylo klíčové. Pak jsme se takticky potřebovali nachystat na ligový souboj s Handicapem Brno, který byl také důležitý. Také jsme celý týden netrénovali v naší hale, ať kvůli tomu, že byla obsazená, nebo proto, že jsme byli na cestách. Věřím, že nepříjemnosti překonáme a proti italskému soupeři uspějeme,“ doufá Kurucz.

Ženy Nymburka loni startovaly v Eurocupu poprvé v historii a hned překvapily silnou mezinárodní konkurenci skvělými výkony. Prodraly se až do čtvrtfinále, kde vypadly s mnohem bohatším maďarským Miskolcem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž