Dwane Casey

Dwane Casey | foto: AP

Trenér roku je po vyhazovu zpět ve hře. Casey mění Toronto za Detroit

  • 0
Po nuceném odchodu z Toronta povede trenér Dwane Casey basketbalisty Detroitu. Jednašedesátiletý kouč se s vedením klubu NBA dohodl na pětileté smlouvě. Informuje o tom ESPN.

Casey dovedl Toronto Raptors k rekordním 59 výhrám a mužstvo poprvé v základní části vyhrálo Východní konferenci NBA.

Ve vyřazovací části kanadský tým nejprve vyřadil Washington s Tomášem Satoranským (4:2 na zápasy), ale ve druhém kole nedokázal ani jednou porazit Cleveland. A na to Casey doplatil. Brzy dostal výpověď.

O měsíc později je však v NBA zpět: získal angažmá v Detroitu, který se těsně do play off nedostal a ve stejné konferenci obsadil deváté místo.

Kouč, jehož asociace NBCA v květnu zvolila trenérem roku, vystřídal Stana van Gundyho. Basketbaloví Pistons hledají také nového prezidenta basketbalových operací, druhou z funkcí, které doposud zastával Van Gundy.

Trenérskou pozici už přes léto obsadili New York Knicks (Dave Fizdale), Milwaukee Bucks (Mike Budenholzer), Atlanta Hawks (Lloyd Pierce), Orlando Magic (Steve Clifford), Charlotte Hornets (James Borrego), Phoenix Suns (Igor Kokoškov).

Poslední neobsazený post tak zůstává právě v Toronto Raptors. Hlavními kandidáty jsou současný asistent Nick Nurse a Ettore Messina, asistent v San Antonio Spurs.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž