Durant ukázal v letní lize svůj talent

  • 390
New York - Dvojka letošního draftu Kevin Durant konečně předvedl svůj velký basketbalový talent v plné parádě - po dvou nepříliš vydařených zápasech v letní lize NBA nasázel v dresu Seattlu 32 bodů do koše Golden State. Sonics prohráli zápas 74:85, takže Durant nastřílel téměř polovinu bodů svého týmu.

Utkání mezi Seattlem a Golden State ozdobil osobní souboj Duranta a trochu překvapivé hvězdy letní ligy Marca Bellineliho, který se hned v prvním utkání blýskl 37 body a i z dalších jeho výkonů byli Warriors zatím nadšeni.

Tentokrát se Bellineli proti Durantově obraně prosazoval jen těžko a nastřílel "jen" 16 bodů (trojky 0/9). Durant sice opět netrefoval střely zdálky, ale dokázal si chodit pro fauly a celkem 13 bodů nastřílel ze šestek (13/16).

Jednička draftu Gregg Oden, který bude oblékat dres Portlandu, v letní lize příliš nezazářil a ve dvou zápasech nasbíral 19 bodů a 19 faulů (hráči se zde vyfaulují až po 10 faulech). Letní ligu mu ukončily předčasně zdravotní potíže - musel se podrobit operaci mandlí.

Další zprávy z posledních dnů:
Vedení NBA suspendovalo Rona Artesta a Stephena Jacksona na prvních 7 zápasů nadcházející sezony za jejich mimobasketbalové problémy se zákonem.

Nepříjemné chvíle prožil veterán Miami Antoine Walker, kterého v jeho domě v Chicagu přepadli ozbrojení lupiči.

Morris Peterson opouští Toronto, když se dohodl na čtyřleté smlouvě s New Orleans Hornets. Vydělat by si měl 23 milionů dolarů.

Rozehrávač Mo Williams zůstává v Milwaukee - s vedením klubu se dohodl na prodloužení smlouvy na 6 let za více než 50 milionů dolarů.

Bývalý hráč Portlandu Steve Blake se vrací na "místo činu" - po letošním působení v Milwaukee a Denveru podepsal smlouvu s Blazers. Denver Nuggets ho nahradili Chuckym Atkinsem.

Mikki Moore opouští New Jersey, když v pátek podepsal smlouvu s týmem Sacramento Kings (18 milionů dolarů za 3 roky). Je to už jeho osmý tým NBA v kariéře. Nahradit by ho měl pivot Portlandu Jamaal Magloire (smlouva na 1 rok za 4 miliony). Nets oficiálně prodloužili smlouvu s Vincem Carterem, který si za 4 roky vydělá 66 milionů dolarů.

Do NBA zřejmě konečně zamíří Argentinec Luis Scola, který dosud oblékal dres španělského týmu Tau Ceramica. Nebude však hrát za San Antonio, které ho draftovalo, ale za Houston Rockets, kteří ho spolu s Jackiem Butlerem získali v trejdu za řeckého rozehrávače Vassilise Spanoulise. Spurs prodloužili smlouvy s Jacquem Vaughnem a Mattem Bonnerem.

Dwight Howard prodloužil smlouvu s Orlandem, a to na 5 let za 85 milionů dolarů. Magic se navíc dohodli se Seattlu na obchodu "sign-and-trade" a tak si Rashard Lewis, který do Orlanda přichází, v příštích 6 letech přijde na více než 110 milionů dolarů. Tým naopak opouští Darko Miličič, který podepsal smlouvu s Memphisem.

Derek Fisher opustil z rodinných důvodů (vážné onemocnění dcery) tým Utah Jazz a vrací se do Lakers. Ti prodloužili smlouvu s Lukem Waltonem na 6 let.

Charlotte Bobcats, kteří už dříve získali trejdem Jasona Richardsona z Golden State, prodloužili smlouvu s Geraldem Wallacem.

Chicago Bulls se dohodli na dvouleté smlouvy s Joem Smithem (za 10 milionů), který v závěru sezony oblékal dres Philadelphie. Do týmu se naopak zřejmě nevrátí veterán P.J.Brown.

DeShawn Stevenson prodloužil smlouvu s Washingtonem - za 4 roky by si měl vydělat 15 milionů dolarů. To s velkou pravděpodobností znamená, že do týmu nepřijde Španěl Juan Carlos Navarro, který vloni oblékal dres FC Barcelony.

Grant Hill z Orlanda, který přestoupil do Phoenixu, by si měl v příštích dvou letech vydělat "pouze" 3,8 milionů dolarů. Lákala ho ale možnost hrát špičkový tým bojující o titul - ve své kariéře zatím nikdy nepřešel přes 1.kolo play-off.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž