Duncan dal 23 bodů a San Antonio opět vítězí

Basketbalisté San Antonia slavili v sobotu doma proti Miami dvanácté vítězství v NBA za sebou. Vyrovnali tak rekord této sezony, o který se dosud dělily Sacramento s Portlandem. Sacramento sice nehrálo, ale vysoká procentuální úspěšnost mu v kombinaci se sobotními výsledky jeho rivalů v Západní konferenci jako prvnímu celku v lize definitivně zajistila účast v play off. Hvězdou zápasu v San Antoniu byl Tim Duncan s 23 body a 11 doskočenými míči. Domácí si už od prvních minut udržovali náskok několika bodů. Miami se sice v závěru druhé čtvrtiny povedlo snížit na rozdíl jediného koše, ale Spurs vzápětí odpověděli šňůrou třinácti bodů.

"Už poněkolikáté nám nevyšel úvod zápasu, což se pak těžko dohání," postěžoval si kouč Miami Pat Riley. 

Dallas si po náročném týdnu s chutí smlsl na Memphisu, s nímž neměl, podobně jako Spurs s Miami, moc práce. Na palubovce řádil Dirk Nowitzki a spolu s ním Číňan Wang Č'-č', který dal zatím nejvíc bodů od doby, co přišel do NBA. Nowitzki jich nastřílel 24, z toho 19 v první půli zápasu, a Wang Č'-č' přidal dalších osmnáct.

"Včera jsme se shodli na tom, že už si nemůžeme dovolit další porážku, pokud chceme dál pomýšlet na vítězství ve Středozápadní divizi," vysvětlil Nowitzki. Dallas v týdnu prohrál s Los Angeles Lakers i se San Antoninem. Právě s ním se dělí o první místo v tabulce divize.

Denver doma porazil Phoenix, ale přišel o Tima Hardawaye, který si už v první čtvrtině zlomil nohu a bude mimo hru do konce sezóny.

Výsledky:
Atlanta - Chicago 112:96
Minnesota - Portland 99:108
Dallas - Memphis 111:100
San Antonio - Miami 89:79
Utah - Golden State 112:103
Denver - Seattle 88:85
Los Angeles Clippers - Phoenix 94:97


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž