Zakončuje kolínský Smith, zabránit střele se snaží brněnský Holloway.

Zakončuje kolínský Smith, zabránit střele se snaží brněnský Holloway. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Drogy ani zbraně v tom nebyly, basketbalista Smith zase hraje za Kolín

  • 2
Americký basketbalista Terry James Smith byl po disciplinárním trestu zařazen zpět do kolínského týmu. Pětadvacetiletý hráč v neděli údajně porušil životosprávu a vedení klubu ho vyškrtlo ze soupisky pro úterní ligový zápas v Brně. Tam Středočeši bez Smithe prohráli 75:86.

"Terry Smith v neděli 3. dubna hrubě porušil disciplinární řád BC Kolín nedodržením životosprávy. Hráč bude potrestán podle disciplinárního řádu klubu. Prohřešek se v žádném případě netýkal držení zbraní ani držení drog," uvedl kolínský klub v tiskové zprávě.

Podle informací ČTK policejní hlídka zastavila Smithe v jeho automobilu a americký basketbalista se vzápětí odmítl podrobit dechové zkoušce. Smith byl zadržen a předveden na policejní stanici.

Policisté vzápětí o Smithově zadržení informovali kolínský klub. "V dané situaci byl třeba tlumočník, takže se to řešilo za policejní asistence," uvedl Sodoma s tím, že policie případ dál vyšetřuje. 

Podle funkcionářů byl Smith, který je nejlepším střelcem letošního ligového ročníku s průměrem přes 17,5 bodu na utkání, zařazen zpět do mužstva ve středu. "Odpoledne s ním absolvuje trénink," píše se v tiskovém prohlášení. Hráč by měl v neděli nastoupit k utkání na palubovce USK Praha.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž