Dovede Sanders svůj tým k další výhře?

  9:06aktualizováno  9:10
Praha - Děčín, nebo Pardubice? Právě vzájemný zápas těchto dvou týmů bude podle prognóz Jaroslava Kováře a Josefa Jelínka nejvyrovnanějším soubojem 11. kola Mattoni NBL. Zatímco Jelínek věří v úspěch Severočechů, Kovář se domnívá, že se z dvoubodového zisku budou radovat hosté. "Na místě rozehrávače má navrch Děčín, ale jinak jsou na tom lépe Pardubice," odůvodňuje svůj tip.

Děčín - Pardubice

Jaroslav Kovář: Pardubice v posledním utkání vysoko podlehly Nymburku, ale hrály bez Jiřího Trnky, který by měl v Děčíně nastoupit. Hosté by po dvou porážkách v řadě potřebovali opět zvítězit a v případě, že tradiční opory podají kvalitní výkony, mají šanci na úspěch. Děčín podává stále lepší výkony a po šťastné výhře v Brně má možnost vyhrát na své palubovce další utkání. Předpokládám, že půjde o vyrovnaný zápas, v němž mají Severočeši výrazně navrch na pozici středního rozehrávače, ovšem na dalších postech jsou na tom lépe Pardubice a proto více věřím jim. Tip: 2.

Josef Jelínek: Bezpochyby půjde o hodně zajímavé utkání. Pardubičtí basketbalisté mají navzdory výpadku v posledních dvou zápasech poměrně stabilní formu, ale Děčín je na své palubovce hlavně útočně velice silným týmem. Pokud se domácím hráčům podaří alespoň částečně uhlídat pod košem Jiřího Trnku a na křídle utlumí Mujagiče, myslím si, že mohou zápas dovést do vyrovnané koncovky a v ní už bych více věřil Severočechům. Tip: 1.

A Plus Brno – USK Praha

Jaroslav Kovář: Domácí hráči nepodali v předchozím kole v Ústí nad Labem příliš přesvědčivý výkon a jejich hra v poslední době rozhodně není ideální. Přesto by v souboji s vysokoškoláky měli zvítězit, protože USK se herně trápí ještě více. Pražané prohráli už čtyřikrát v řadě. Pod košem by mohly být zajímavé souboje Bendy s Tomášem Hrubým, na pozici křídel je na tom v současné době lépe Brno, zatímco v souboji středních rozehrávačů bude mít navrch Václav Hrubý, jehož silové pojetí hry by mohlo dělat subtilnějším rozehrávačům A Plus problémy. Vzhledem k širšímu kádru a domácímu prostředí věřím spíše Brnu. Tip: 1.

Josef Jelínek: Brno samozřejmě nemá v současné době optimální formu, ale hraje doma a USK podle mého názoru nemá zas tak silný kádr, aby mohl A Plus výrazně předčít a pomýšlet na vítězství. Jestliže se domácím basketbalistům podaří nastřílet více než šedesát bodů, neměli by mít v cestě za další výhrou problémy. A mělo by se jim to podařit, protože trenér Pospíšil má k dispozici hráče, kteří dokáží své protivníky na perimetru utlumit a pod košem by měl dominovat Benda. Pokud se k němu navíc v útoku připojí Machač, nepochybuji o tom, že A Plus získá dva body. Tip: 1.

Prostějov - Ústí n. L.

Jaroslav Kovář: Prostějov po odchodu trenéra Urbana ještě neprohrál a má reálnou šanci svou vítěznou šňůru prodloužit. Opory Callahan, Miloš a Stuchlý hrají v dobré formě, postupně se k nim přidávají Nečas s Korytkem a tým individualit dokáže dobře dirigovat Czudek. Severočeši naopak prohráli šest zápasů v řadě a střelcům, od nichž se očekává nejvíce bodů, se příliš nedaří. Hosté na tom zřejmě nejsou po psychické stránce moc dobře a nutně by potřebovali vyhrát, ale já osobně neočekávám, že by se jim to mohlo povést právě v Prostějově. Tip: 1.

Josef Jelínek: Dokud bude domácí rozehrávač Czudek na hřišti, zápas by mohl mít hladký průběh. Prostějov, na své palubovce podporovaný diváky, však tentokrát musí podat mnohem lepší a koncentrovanější výkon, než v úterní předehrávce na severu Čech a pokud se mu to povede, mělo by to na Ústí v daný moment stačit. Domácí hráči se musí poučit z chyb, kterých se dopustili v předchozím zápase a byť je Severočeši mohou trochu potrápit, měl by Prostějov přesvědčivě zvítězit. Tip: 1.


Mlékárna Kunín – Sadská

Jaroslav Kovář: Kunín se po porážce v odvetě evropského poháru a následném vyřazení utká s posledním týmem prvoligové tabulky. Sadská sice prokázala v minulém domácím střetnutí mírné zlepšení a Prostějovu vzdorovala plné tři čtvrtiny, ale v Novém Jičíně to hosté budou mít velice těžké. Nováček Mattoni NBL spoléhá především na střelbu z tříbodové vzdálenosti, i když úspěšnost nemá příliš vysokou, a pokud se domácím podaří tuto zbraň soupeře eliminovat, měli by bez problémů zvítězit. Tip: 1.

Josef Jelínek: Kunín zažil v pohárové Evropě pro mě vysloveně nečekaný zvrat a s izraelským týmem nakonec vypadl. Novojičínští tedy nedokázali navázat na své vítězství z palubovky soupeře a postup, který měli velice blízko, jim nakonec unikl. Myslím si, že proti Sadské se domácí basketbalisté budou chtít před svými diváky rehabilitovat, na nováčka nejvyšší soutěže vlétnou a budou hrát na 110 procent. Podle mě nemá Sadská nejmenší šanci na úspěšný výsledek a rozdíl v konečném skóre bude nejspíš hodně velký. Tip: 1.

Ostrava – Nymburk

Jaroslav Kovář: Domácí hráči budou stále oslabeni o klíčového podkošového hráče Zbyňka Pospíšila, hrát nebude ani Michael Dostál. V nedávném vzájemném střetnutí na nymburské palubovce se zrodil jednoznačný výsledek a podobný průběh očekávám i tentokrát. Sice se hraje v Ostravě, takže by svěřenci trenéra Róna mohli obhájcům titulu více vzdorovat. Oslabení o dva hráče základní sestavy je však pro Novou huť až příliš citelné a Středočeši podle mě opět výrazně zvítězí. Tip: 2.

Josef Jelínek: Ostrava mi teď přijde taková zdecimovaná. Její kádr není tak široký, aby se absence dvou stěžejních hráčů na její výkonnosti i výsledcích neprojevila a to se také potvrzuje. Myslím si, že nymburský tým nemá v současné době čím ohrozit a podle mého názoru bude toto utkání jednoznačnou záležitostí hostů. Tip: 2.

Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

ONLINE: Arsenal v boji o titul hraje derby na Tottenhamu, pak jde do akce City

28. dubna 2024  14:44

Sledujeme online Po sobotním zaváhání Liverpoolu se boj o titul ve fotbalové Premier League už může zúžit pouze na...

Dva české bronzy z veslařského ME. Slaví skifařky Neuhortová a Prokešová

28. dubna 2024  12:33,  aktualizováno  14:44

Skifařky Alice Prokešová a v kategorii lehkých vah Kristýna Neuhortová vybojovaly na veslařském...

ONLINE: Osm zápasů závěrečného kola, Sparta v Olomouci, Slavia v Hradci

28. dubna 2024  14:21

Sledujeme online S jakým náskokem půjde Sparta do nadstavbové části? Kdo bude šestým účastníkem elitní skupiny o...

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...