Trenérský štáb Los Angeles Clippers může jen sledovat nezdar proti Denver...

Trenérský štáb Los Angeles Clippers může jen sledovat nezdar proti Denver Nuggets. V dolní řadě zleva Sam Cassell, Tyronn Lue, Doc Rivers a Rex Kalamian. | foto: AP

Rivers je k titulu nedovedl, co Lue? Clippers mají nového trenéra

  • 2
Basketbalisty Los Angeles Clippers povede v NBA jako hlavní kouč Tyronn Lue. Dosavadní asistent Doca Riverse, který u týmu skončil v září po sedmi sezonách, podle ESPN podepíše s kalifornským klubem pětiletou smlouvu.

Třiačtyřicetiletý Lue se vrátí na pozici hlavního trenéra po dvou letech. Dosud si vyzkoušel tuto roli jen v Clevelandu, jehož týmu s hvězdou LeBronem Jamesem pomohl v NBA získat v roce 2016 titul. 

Předloni byl s Cavaliers znovu ve finále, po nevydařeném vstupu do další sezony - už bez Jamese v kádru - ho vedení klubu odvolalo.

Chauncey Billups s manželkou Piper a dcerou Cydney na zápase univerzit Colorado a Arizona

Lueovým prvním asistentem má být bývalá hvězda Chauncey Billups. O rok starší vítěz NBA s Detroitem z roku 2004 začíná trenérskou dráhu.

Clippers po loňských příchodech Kawhiho Leonarda a Paula George patřili k hlavním ligovým favoritům, ale vypadli už ve čtvrtfinále play off s Denverem, přestože v sérii vedli 3:1 na zápasy.

Rivers, který dovedl Clippers k divizním titulům v letech 2013 a 2014 a šesti postupům do play off, krátce po odchodu podepsal smlouvu s Philadelphií.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž