Tomáš Vyoral v dresu Děčína v utkání proti Prostějovu.

Tomáš Vyoral v dresu Děčína v utkání proti Prostějovu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Nominace českých basketbalistů se rozrostla o čtyři jména z béčka

  • 4
Během tří zápasů B-týmu basketbalové reprezentace si o šanci v áčku řeklo hned několik hráčů. Trenér Čechů Ronen Ginzburg nakonec nominaci kádru pro přípravu na mistrovství Evropy rozšířil o čtyři jména: Tomáše Vyorala z Děčína a Radima Klečku z Opavy, nymburského Martina Kříže a pivota Kamila Švrdlíka z Pardubic, který se k týmu připojí poté, co reprezentoval v basketbalu 3x3.

Vyoral patřil ke klíčovým hráčům B týmu během přípravných zápasů s reprezentací do 18 let a Dánskem, v nichž nastřílel 21, 16 a 10 bodů. Křížovi vyšel zejména první duel s Dánskem, ve němž se blýskl 21 body.

„Myslím, že za sebou máme vydařený kemp. Především jsem si udělal představu o některých hráčích, kteří letos hráli dobře v lize. V prvním zápase s Dánskem si museli zvykat na rychlost hry. Jsem spokojený s tím, jaký hráči ukázali charakter. Věřím, že někteří z nich mohou být v budoucnu součástí národního týmu,“ řekl Ginzburg.

Pro ostatní hráče B-týmu léto s reprezentací nekončí. V první polovině srpna odjedou na zápasové turné do Japonska, kde budou sbírat zkušenosti.

Širší nominace reprezentace na přípravu před ME

Rozehrávači: Tomáš Satoranský (Barcelona/Šp.), Jakub Šiřina (Opava), Radim Klečka (Opava), Tomáš Vyoral (Děčín).

Křídla: Pavel Pumprla (Obradoiro/Šp.), Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Jiří Welsch, Luboš Bartoň, Martin Kříž (všichni Nymburk), Lukáš Palyza (Bayreuth/Něm.), David Jelínek (Usak Sportif/Tur.).

Pivoti: Ondřej Balvín (Sevilla/Šp.), Patrik Auda (Kutno/Pol.), Petr Benda, Pavel Houška (oba Nymburk), Jan Veselý (Fenerbahce/Tur.), Kamil Švrdlík (Pardubice).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž