Luděk Jurečka (vpravo) v dresu Nového Jičína a Jaroslav Prášil z Prostějova

Luděk Jurečka (vpravo) v dresu Nového Jičína a Jaroslav Prášil z Prostějova | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Do basketbalové Ostravy přichází Jurečka a lotyšský pivot Aleksejevs

  • 1
Basketbalový klub Nová huť Ostrava reaguje na průvan ve svém kádru prvními dvěma příchody: pátý tým uplynulého ročníku posílí lotyšský pivot Jurijs Aleksejevs a český křídelník Luděk Jurečka z Nového Jičína. Délku kontraktů klub nezveřejnil.

Nový hlavní trenér Dušan Medvecký dostal v Aleksejevsovi šestadvacetiletého pivota, který v poslední sezoně hrál lotyšskou a Baltickou ligu za Liepajas Lauvas. Jeho celkový průměr činil deset bodů a šest doskoků na zápas.

Podle mluvčího Nové huti Vladimíra Raszky už se Lotyš k týmu čtvrtfinalisty uplynulého ročníku připojil na kondičním soustředění v Beskydech.

Novojičínský odchovanec Jurečka by měl zase alternovat na křídle. Do Ostravy se přesunul poté, co jeho mateřský klub kvůli ekonomickým důvodům odstoupil z NBL. Jurečka měl v loňském soutěžním ročníku průměr čtyř bodů na utkání.

Novou huť dosud hráči jen opouštěli. Úplně se rozpadla kolonie cizinců: odešli Američané Alton Mason s Dwightem Burkem, Kanaďan Andrew Spagrud i polský pivot Cézary Trybaňski. Nadějný Lukáš Palyza přestoupil do mistrovského Nymburka.

Klub naopak dementoval zprávy o odchodu další českého mladíka Michala Paláta. "Tento hráč si nehledá angažmá, naopak má v klubu NH Ostrava platnou smlouvu na letošní sezonu," ohradil se mluvčí Raszka proti spekulacím.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž