Dirk Nowitzki se loučí s fanoušky Dallasu.

Dirk Nowitzki se loučí s fanoušky Dallasu. | foto: Kevin Jairaj-USA TODAY SportsReuters

NBA by lidem v izolaci ukrátila dlouhou chvíli, přimlouvá se Nowitzki

  • 0
Sám se sice nejvíc těší, až se znovu otevřou restaurace, ale v časech pandemie koronaviru se Dirk Nowitzki pochopitelně zamýšlí i nad oborem, v němž získal světovou proslulost. Podle německé basketbalové legendy dává smysl, aby se znovu rozběhla NBA, přestože by se hrálo před prázdnými tribunami.

„Přísně vzato je to nepředstavitelné. Fanoušci hráče ženou, motivují je,“ popisoval jedenačtyřicetiletý Nowitzki, který před rokem ukončil kariéru, v rozhovoru pro list Bild am Sonntag.

„Pokud ale (zápasy) mohou fanouškům doma přinést trochu zábavy a rozptýlit je, pak může být i na takových utkáních něco pozitivního,“ míní. Sám se prý nyní v televizi znovu podíval na svůj poslední zápas v životě.

Sezona NBA je stejně jako u dalších severoamerických profesionálních soutěží přerušená od poloviny března. Základní část zůstala nedohraná, podle původního kalendáře přitom už tento víkend mělo začít play off.

Bývalý německý reprezentant, jenž stále žije v Dallasu, za který odehrál v NBA celou kariéru, se ovšem momentálně nejvíc ze všeho těší, až se po uvolnění opatření znovu otevřou restaurace. „Suši, steaky - je mi to úplně jedno. Je tu tolik skvělých restaurací,“ naznačil, jak si představuje návrat k běžnému životu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž