Phil Jackson (vpravo) a Derek Fisher se po letech setkávají v NY Knicks,...

Phil Jackson (vpravo) a Derek Fisher se po letech setkávají v NY Knicks, tentokrát jako funcionář a trenér. | foto: AP

Phil Jackson zvolil nového trenéra pro NY Knicks: debutanta Fishera

  • 15
Novým koučem basketbalistů New York Knicks se stal Derek Fisher, který v této sezoně NBA ještě hrál za Oklahoma City. Podepíše pětiletou smlouvu na 25 milionů dolarů.

Podle serveru Yahoo! Sports se devětatřicetiletý rozehrávač už domluvil s klubem z Manhattanu na svém prvním trenérském angažmá.

Fishera přivedl do Knicks legendární kouč Phil Jackson, který se na jaře stal prezidentem newyorského celku. Pod jeho vedením Fisher nastupoval za Los Angeles Lakers a získal pětkrát titul mistra NBA. V zámořské lize odehrál celkem 18 sezon, působil také v Golden State, Utahu a Dallasu.

Phil Jackson (vpravo) a Derek Fisher se po letech setkávají v NY Knicks,...

Na lavičce Knicks nahradí Fisher trenéra Mika Woodsona, kterého Jackson v dubnu odvolal poté, co tým nedokázal postoupit do play-off.

Fisher vešel ve známost nejen jako autor důležitých košů Lakers na jejich cestách za titulem, ale také se coby šéf Hráčské asociace NBA podílel na jednáních během poslední výluky v zámořské profisoutěži na podzim 2011.

Derek Fisher svým přestupem z palubovky rovnou na pozici hlavního trenéra dává vzpomenout na příběh svého vrstevníka Jasona Kidda, který se loni ujal týmu Brooklyn Nets.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž