Švédská reprezentantka Danielle Hamiltonová-Carterová v duelu s Tureckem. | foto: FIBA Europe/ Parasuic-Metlas

Brněnské basketbalistky posílí švédská pivotka Hamiltonová-Carterová

  • 0
Basketbalistky IMOS Brno nadále spoléhají na posily ze Švédska. Po pozitivních zkušenostech s Fridou Eldebrinkovou, Louice Halvarssonovou či Farhiyí Abdiovou letos vsadí na třiadvacetiletou pivotku Danielle Hamiltonovou-Carterovou.

Už na začátku srpna získaly české vicemistryně americkou rozehrávačku se švédským občanstvím Ashley Keyovou. Obě nové hráčky se ve čtvrtek zapojí do přípravy a v sobotu odcestují s týmem na soustředění do Chorvatska, kde Brno odehraje dvě přípravná utkání s účastníkem Euroligy Novým Záhřebem.

Pivotka Hamiltonová-Carterová měří 191 centimetrů. Její matka je Švédka, otec Američan hrál basketbal a strýc Jerome Carter patřil s osobním rekordem 237 cm mezi elitní americké výškaře.

Na letošním mistrovství Evropy pomohla Hamiltonová-Carterová Švédsku k sedmému místu a startovala i na univerziádě, kde Švédky skončily páté.

"Přišla zatím na rok s opcí. Chce hrát basketbal na evropské úrovni. Potřebuje se ještě zápasově vyhrát," řekl asistent brněnského kouče Milan Veverka, který ve Švédsku působil a využívá svých zkušeností při získávání severských posil do Brna.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž