Kia Vaughnová (uprostřed) z Fenerbahce proniká ke koši Šoproně. | foto: FIBA

Dvakrát nejlepší střelkyně. Ale ani Vaughnová si Final Four nezahraje

  • 0
Na euroligovém Final Four se letos neobjeví žádná z českých reprezentantek. Postupovou šanci nevyužily basketbalistky Fenerbahce Istanbul s Kiou Vaughnovou v sestavě. Turecký celek podlehl 1:2 na zápasy maďarské Šoproni.

Fenerbahce do série vstoupilo povzbudivou venkovní výhrou 60:55 (Vaughnová 10 bodů a 10 doskoků), ale v minulém týdnu nedokázalo využít výhody vlastní palubovky a doma podlehlo 72:78. 

Domácím v Istanbulu nestačilo ani 18 bodů a osm doskoků v podání americké pivotky s českým občanstvím. Ta byla jasně nejlepší hráčkou vítězek.

Rozhodnout se muselo ve třetím duelu v Maďarsku - a domácí celek mu dominoval 67:46. V závěrečné čtvrtině hostům dovolil pouhé tři body. Podtrhl tím své postavení největšího překvapení sezony.

Hlavní postavou Šoproně byla Yvonne Turnerová, autorka 29 bodů. Vaugnová byla znovu nejlepší střelkyní Fenerbahce, když nastřílela 13 bodů, přidala pět bodů.

Na finálový turnaj poprvé po třech letech nepostoupily ani basketbalistky českého mistra ZVVZ USK Praha, ve dvou zápasech nestačily na ruský Jekatěrinburg.

Euroliga basketbalistek

Čtvrtfinále - 3. zápas

Šoproň - Fenerbahce Istanbul 67:46 (za hosty Kia Vaughnová 13 bodů, 5 doskoků), konečný stav série 2:1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž