Chris Bosh z Miami Heat se vrhá po míči.

Chris Bosh z Miami Heat se vrhá po míči. | foto: AP

Američané smutní: olympijského Londýna se po Wadeovi vzdal i Bosh

  • 137
Americká basketbalová reprezentace ztratila před olympiádou v Londýně další hvězdu NBA. Startovat nebude Chris Bosh. Osmadvacetiletý hráč se podle agentury Reuters rozhodl upřednostnit léčbu zranění břišního svalu, které utrpěl v play-off NBA, v němž pomohl Miami Heat k titulu.

"Hrozně mě to mrzí, ale ještě se to úplně nezahojilo," uvedl Bosh, který se zranil ve druhém kole vyřazovacích bojů s Indianou Pacers.

V play-off zmeškal devět utkání, ve finále Východní konference s Bostonem Celtics se však do sestavy vrátil a hrál i v ligovém finále s Oklahoma City Thunder, které Miami Heat vyhrálo 4:1 na zápasy.

Bosh je už druhým basketbalistou čerstvého šampiona NBA, který přijde o hry v Londýně. Jeho spoluhráč Dwyane Wade totiž dal na radu lékařů a rozhodl se vyřešit dlouhodobé problémy s levým kolenem operací.

Největší favorité her tak s Wadeovou absencí přišli o svého nejlepšího střelce ze zlatého kádru před čtyřmi lety v Pekingu. (Rozšířené zpravodajství naleznete zde.) Tam tehdy nescházel ani Chris Bosh.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž