Jeden z pardubických trenérů Tomáš Bartošek při zápase v Jindřichově Hradci

Jeden z pardubických trenérů Tomáš Bartošek při zápase v Jindřichově Hradci | foto: Lukáš Šamal

Kouč Pardubic po pohárovém postupu: Dobře jsme četli obranu Kolína

  • 0
Byla to v zásadě pohodová záležitost. Díky středeční výhře 94:81 v Kolíně se na basketbalovém Final Four Českého poháru ve Svitavách (17. až 18. února) kromě pořádajících Turů představí také pardubická Beksa.

„Bylo nám jasné, v jaké jsme roli, a tu jsme zvládli. Minutáž jsme rozložili mezi všech deset hráčů,“ uvedl po utkání pro klubový web Tomáš Bartošek, jeden z pardubických trenérů.

V součtu s prvním kláním v Pardubicích na Dašické, které Beksa vyhrála o osmadvacet bodů 83:55, nebylo co řešit. Východočeši se tak mohou těšit na semifinálového soupeře, kterým je Děčín.

Beksa v Kolíně ovládla tři čtvrtiny, jen třetí skončila remízou. Začátek však v podání hostí až tak suverénní nebyl, záhy ztrácel 4:11.

„Věděli jsme, že je Kolín doma velmi silný. Připravovali jsme se na to, že to na začátku zkusí a že začne  s velkou energií, což se potvrdilo,“ sdělil kouč Bartošek.

Jeho mužstvo však dostala do hry série trojek, získalo vedení a pak už bylo v klidu. Kolínu se v dalším průběhu sice ještě jednou povedlo srovnat skóre, nicméně soupeře vážněji ohrozit nemohl.

„Dobře jsme četli obranu Kolína a dokázali reagovat na změny z osobní na zónovou a naopak. Také bych pochválil naše doskakování. Kolín jsme nepouštěli na útočný doskok, a naopak jsme sami byli aktivní pod oběma koši,“ konstatoval Bartošek.

I v druhém mači za Beksu byl jejím nejlepším střelcem Američan Brandon Spearman, čerstvá posila. Tentokrát se na vítězství podílel 22 body. Kolínský Skinner sice nastřílel ještě o jeden víc, ale spoluhráči mu nepomohli tolik jako ti pardubičtí právě Spearmanovi.

Děčín má Východočechům co vracet za finálovou porážku z roku 2016. I proto stále čeká na triumf, ačkoli v posledních letech byl pravidelně ve finále ligy i poháru. To Pardubice pohár vyhrály už dvakrát.

Duel Děčína a Pardubic začne v sobotu 17. února v 15:00, v 18:00 pak startuje druhé semifinále (Nymburk/Opava - Svitavy). V neděli je od 15:00 na programu duel o třetí místo a od 18:00 finále.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž