Miroslav Černošek

Miroslav Černošek | foto: MF DNES

Černošek plánuje do Česka znovu přivést Final Four v basketbale

  • 3
Stříbrná medaile českých basketbalistek je největším úspěchem realizačního týmu pod vedením trenéra Lubora Blažka. Po ukončení šampionátu se ale můžou radovat také pořadatelé světové přehlídky. Podle předsedy České basketbalové federace Miroslava Jansty nezůstane po mistrovství ani koruna dluhu.

O to se zasloužila také Česká sportovní, která byla marketingovým partnerem akce. "Využili jsme zkušeností z pořádání akcí, jako je Zlatá tretra nebo futsalové mistrovství Evropy. Pomohla nám také znalost prostředí. Za roky, co se ve sportovním marketingu pohybujeme, už víme, jaké akce jsou v hledáčku velkých firem," vysvětlil úspěšné zajištění rozpočtu mistrovství majitel České sportovní Miroslav Černošek.

Pořadatelům při zajišťování financí pomohla dlouhodobě vysoká výkonnost národního týmu. Úspěchy z posledních let byly velkým lákadlem. "Podpora našeho výběru na světovém mistrovství byla i toho důvodu v zájmu top firem," souhlasí prostějovský podnikatel, jehož společnost dostala nabídku na spolupráci před necelým rokem.

"S předsedou basketbalového svazu Miroslavem Janstou máme dlouhodobě výborné vztahy. I když na přípravu nebylo příliš času, bez problémů jsme se dohodli a s výsledkem můžeme být spokojeni."

Úspěch basketbalového šampionátu přinesl téměř okamžitě své ovoce. Česká sportovní dostala nabídku od Českého volejbalového svazu na marketingové zajištění mistrovství Evropy v příštím roce, které bude probíhat v Praze a Karlových Varech. Druhou část bude hostit Vídeň a Linec.

"Vzhledem k výsledkům našich volejbalistů na právě probíhajícím mistrovství světa v Itálii to může být opět skvělá akce," věří Černošek, který již ale uvažuje také o další špičkové akci v basketbale. "Podáme si přihlášku na pořádání Final Four v basketbalové Eurolize mužů pro rok 2013. Tuto akci jsme už do Prahy přivezli v roce 2006 a věřím, že nejsme bez šancí získat ji opět."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž