Černošek bude dál hrát za Liberec

Prostějov - Působení basketbalisty Jiřího Černoška v dresu prostějovských Orlů skončilo. Šikovný hráč, kterého delší dobu pronásledovala zranění a z Prostějova v průběhu minulé sezony odešel do Liberce, zůstane i nadále na severu Čech. A to i přesto, že se po sezoně vrátil zpět do Prostějova.

"Jde o perspektivního hráče reprezentačního výběru. Nechtěli jsme mu bránit v jeho další kariéře," stojí v prohlášení, které vydalo vedení Orlů.

"Vzali jsme v úvahu i jeho současnou rodinnou situaci a dohodli se, že mu umožníme, aby pokračoval v kariéře v klubu, který si vybere. A to i přesto, že podle všech dohod měl plnit klubové povinnosti v Prostějově."

Černošek, český basketbalový reprezentant, se v létě vrátil na Hanou, ale usiloval o angažmá v Liberci.

"V Prostějově mi poskytli skvělé podmínky ve chvíli, kdy to s mou kariérou v Brně po zranění nevypadalo nejlépe," řekl Černošek. "Za to jsem týmu vděčný. Stejně jako za možnost pokračovat v jiném klubu."

Prostějovský trenér Miroslav Marko už počítal s Černoškem do sestavy. "Teď ale bude na nás, abychom za Jirku sehnali někoho jiného na stejné úrovni," řekl Marko.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž