UVNITŘ. Basketbaloví Brooklyn Nets právě hrají s Washingtonem Wizards. Zápasu

UVNITŘ. Basketbaloví Brooklyn Nets právě hrají s Washingtonem Wizards. Zápasu by mohlo přihlížet 17 700 diváků, dorazilo o 3 500 méně. | foto: AP

Hurikán zamával i basketbalovou NBA. Newyorské derby se odkládá

  • 2
Šlágr basketbalové NBA mezi Brooklynem Nets a New Yorkem Knicks se ve čtvrtek večer neuskuteční. Rozhodlo o tom vedení zámořské soutěže na doporučení newyorského starosty Michaela Bloomberga. Největší americké město se totiž stále zotavuje po úderu hurikánu Sandy.

Zcela novou arénu Barclays Center vybudovanou za jednu miliardu dolarů by měl pro NBA pokřtít až sobotní duel celku z Brooklynu s Torontem Raptors. Datum historicky prvního newyorského derby zatím nebylo oznámeno.

"Starosta Bloomberg nám na základě analýzy škod způsobených hurikánem Sandy sdělil, že v zájmu města je zápas odložit," citují zámořská média Adama Silvera, druhého muže NBA.

Živly nad New Yorkem už sice majetky neohrožují, město však bojuje s dopravní krizí. "Hromadná doprava zatím nefunguje řádně a policie má spoustu jiných věcí na starosti," nechal se slyšet Bloomberg, proč doporučil zápas posunout.

"Samozřejmě jsme zklamaní, ale uvědomujeme si vážnost situace," vzkázala hlavní hvězda brooklynského týmu Deron Williams. "Spousta lidí ztratila domovy, někdo přišel o své blízké, takže z tohoto pohledu jde o prkotinu."

Pro mladého rozehrávače Tyshawna Taylora z Nets je přeložení duelu dokonce dobrou zprávou. Záplava jej totiž na několik dní uvěznila v jeho bytě ve městě Hoboken.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž