Lepšího rádce než otce LeBrona si Bronny James ani přát nemůže.

Lepšího rádce než otce LeBrona si Bronny James ani přát nemůže. | foto: Profimedia.cz

Synovi LeBrona Jamese se zastavilo srdce. Nechte nás v klidu, prosí rodina

  • 20
Bronny James, potomek slavného LeBrona a nejzajímavější postava příštího draftu NBA, měl během pondělka při tréninku srdeční zástavu. Osmnáctiletý basketbalista zůstává v nemocnici, ale je ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života.

„Zdravotníci na místě jej naštěstí rychle převezli do nemocnice. Prosíme, abyste nechali rodině Jamesových klid. Jakmile budou mít víc informací, sdělí vám je,“ stojí v prohlášení směřovaném novinářům i veřejnosti.

LeBrona Jamese juniora, jenž vystupuje pod přezdívkou Bronny, čeká na podzim první sezona ve vysokoškolském basketbale. Zaměstnancům University of Southern Carolina, za niž ještě neodehrál ani zápas, teď vděčí za záchranu života.

„Odvedli neuvěřitelnou práci, hluboce jim děkujeme,“ vzkázali Jamesovi.

Pokud bude Bronny James v pořádku, bude v nadcházejícím ročníku nejsledovanějším mladým basketbalistou světa. Příští rok by měl být hlavním tahákem draftu do NBA.

Akce! Dva Jamesové za cenu jednoho. A proto juniorova cena stoupá

Přestože se na něm objeví i talentovanější borci, Bronny má takřka jistotu, že si ho některý klub vybere. Otec LeBron totiž už párkrát prohlásil, že si se synem chce zahrát aspoň sezonu ve stejném klubu. A to je dostatečné lákadlo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž