Stephen Castleberry (v bílém) z Brna bojuje s prostějovskou přesilou. Vpravo Eugene Lawrence

Stephen Castleberry (v bílém) z Brna bojuje s prostějovskou přesilou. Vpravo Eugene Lawrence | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Brněnští basketbalisté se stěhují se do větší haly. Chtějí věřit pověře

  • 3
Trenéra už vyměnili dvakrát a bez úspěchu. Nyní se v klubu Basketball Brno odhodlali k další změně, která má nastartovat zvadlé mužstvo. Z haly na Kounicově se desátý tým Mattoni NBL do konce sezony stěhuje do Městské haly ve Vodově ulici, kde už v sobotu od 15:30 přivítá Svitavy.

"Jednak jsme chtěli být vstřícnější k divákům, protože hala v Králově Poli má daleko lepší dopravní přístupnost. A potom jsme také chtěli hráče povzbudit změnou prostředí, aby trochu zapomněli na poněkud nevydařenou sezonu a měli novou motivaci do zbývajících zápasů nadstavby," vysvětluje tiskový mluvčí klubu Milan Bezděk.

Brňané navíc kalkulují s tím, že ve Vodově by se soupeřům, kteří nejsou na zdejší specifickou halu zvyklí, mělo hůř střílet. "To je spíš pověra mezi hráči, ale i některé pověry jsou založeny na pravdě. A říká se, že víra uzdravuje," usmívá se Bezděk.

Samotní hráči přesun o několik zastávek trolejbusem či tramvají vítají. "Pro Basketball Brno i širokou brněnskou veřejnost je to velký posun," věří kapitán Daniel Gajdošík.

"K rozhodnutí došlo po diskusi s hráči. Říkali, že před prvním zápasem potřebují minimálně čtyři dny tréninku, aby si na halu zvykli, což jsme jim splnili," podotýká Bezděk. "Při trénincích jsme se museli přizpůsobit rozvrhu haly, ale trénujeme v dostatečném objemu," dodal mluvčí s tím, že na sobotní duel je vstup zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž