Basketbalista Děčína William Hatcher

Basketbalista Děčína William Hatcher v akci. | foto: Karel Kopáč, MF DNES

Basketbalový Děčín udržel Hatchera a angažoval dalšího Američana

  • 0
Basketbalisté Děčína i v příští sezoně vsadí na dva Američany. Kromě rozehrávače Williama Hatchera, který prodloužil smlouvu o rok, získali také LaVontaye Fendersona.

"V minulé sezona hrál druhou ligu univerzitní soutěže NCAA a měl průměr 26 bodů na zápas, 5 doskoků a 3,6 asistencí. Čeká ho první sezona, vybrali jsme si ho podle našeho citu, videa i statistik," uvedl Lukáš Houser, generální manažer bronzového klubu NBL. "Chyběly nám body z křídla a on by nám tyto ztráty mohl nahradit."

Děčínský trenér Pavel Budínský si cení, že zůstal Hatcher. "Stal se opravdovým lídrem. Je to vynikající člověk i hráč, skvěle organizoval a dirigoval tým," řekl Budínský.

Po úspěšné sezoně prošel kádr omlazovací kůrou. "Nemáme ani mladý tým, ani starý, ale ve středním věku," tvrdí Budínský. Trojkový fantom Miloš zamířil do Pardubic, rozehrávač Holanda do Brna, skončil i Prach s americkým pivotem Williamsem.

Novými tvářemi jsou kromě Fendersona i slovenské reprezentační křídlo Červenka, kapitán mistrů z Nitry, a pivot Fohler z Prostějova, naposledy působící v Chomutově. Klub jedná s libereckým Pomikálkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž