Basketbaloví reprezentanti se ukážou na Spartě

Praha - Basketbaloví reprezentanti se vracejí do haly Sparty, kde na konci ledna senzačně porazili Slovinsko v kvalifikaci mistrovství Evropy. Ode dneška do středy se utkají na turnaji Czech Open postupně s výběrem amerických univerzit, Švédskem a Izraelem. Národní tým vplouvá do etapy hledání náhrad za tradiční opory. Roli Jiřího Welsche, jenž odchází do NBA, by měl na křídle převzít Stuchlý. Pivota Bečku, který se chce věnovat studiu na univerzitě, by měl zastoupit Sucharda. Chybět budou i Nečas se Soukupem, kteří si zvykají ve Slovinsku na nová angažmá. „Zídka, Czudka a Sokolovského není třeba zkoušet,“ dodal trenér Michal Ježdík.

Nominace: rozehrávači Pavlík (Brno), Hrubý (Pardubice), křídla Stuchlý (Opava), Přibyl (USK), Černošek (Brno), Miloš (Sparta), Kubálek (Nymburk), Marek (Colgate), pivoti Sucharda, Trnka (oba Opava), Frána, Douša (oba Sparta), Chán (West Virginia), Starosta (Le Mans), Kresta (bez angažmá).

Program, pondělí 16.00: Švédsko - Izrael, 18.30 Česko - NCAA USA. Úterý: 16.00 NCAA USA - Izrael, 18.30 Česko - Švédsko. Středa: 16.00 Švédsko - NCAA USA, 18.10 Česko - Izrael (druhý poločas na ČT 2).

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž