Kevin Love (v modrém) z Minnesoty v souboji s  Danielem Ortonem (vlevo) a...

Kevin Love (v modrém) z Minnesoty v souboji s Danielem Ortonem (vlevo) a Lavoyem Allenem z Philadelphie. | foto: AP

Basketbalisté Minnesoty ukončili vítěznou sérii Philadelphie

  • 23
Po sérii čtyř výher basketbalisté Philadelphie v NBA padli, když nestačili na domácí palubovce na Minnesotu, které podlehli 95:126. K výhře Timberwolves přispěl 26 body Kevin Love, 16 bodů a 14 doskoků přidal Nikola Petkovič.

Timberwolves stihli nasázet už v prvním poločase 70 bodů. Hned sedm hráčů vítězného týmu se dostalo do dvouciferných čísel.

Basketbalisté Brooklynu porazili Atlantu 91:86, připsali si třetí výhru za sebou a posunuli se na dělené deváté místo ve Východní konferenci. Nets se dokázali vypořádat s absencí rozehrávače Derona Williamse, kterého do hry nepustil zraněný kotník.

Ani jeden z týmů v utkání nevedl dvouciferným rozdílem. Atlanta zakončila první poločas šňůrou 11:0, ale domácí otevřeli druhou půli 14 body v řadě. Vítězství Brooklynu pojistil v poslední minutě jednou ze svých čtyř trojek Mirza Teletovič. Jeho spoluhráč Joe Johnson byl s 23 body nejlepším střelcem utkání.

Nets nyní mají stejně jako Boston bilanci 13 výher a 21 porážek, což ve Východní konferenci stačí na deváté místo. Na osmý Detroit ztrácejí oba celky jediný zápas.

V posledním pondělním utkání si Los Angeles Clippers poradili s Orlandem 101:81. Rozehrávač Darren Collison, který nastupuje v základní sestavě Clippers místo zraněného Chrise Paula, do poločasu nastřílel 19 ze svých 21 bodů. Výborný výkon podal DeAndre Jordan, jenž nasbíral 14 bodů, 17 doskoků a osm bloků. V dresu Orlanda zaznamenali po 22 bodech náhradníci Maurice Harkless a Victor Oladipo

Výsledky NBA

Philadelphia - Minnesota 95:126
Brooklyn - Atlanta 91:86
LA Clippers - Orlando 101:81


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž