Basketbalová liga mužů chce dát příležitost mladým talentům

Basketbalová liga mužů chce dát příležitost mladým talentům | foto: Radek Cihla, MAFRA

Basketbalová liga mužů chystá expanzi, za dva roky chce mít čtrnáct týmů

  • 11
Basketbalová liga mužů by se měla od sezony 2011/12 rozšířit o dva účastníky na 14 družstev. Oznámilo to vedení soutěže, které si do tohoto kroku slibuje víc prostoru pro mladé české hráče.

Už v nadcházející sezoně ale probíhají změny na klubové mapě, vedle nováčka z Vyšehradu se bude basketbalová liga hrát i v Brně, které získalo práva od Liberce.

"Expanze má několik faktorů. Zatraktivní soutěž, pomůže jí marketingově a vytvoří větší napětí mezi kluby," řekl předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta.

Basketbalová liga totiž vloni vykazovala přibližně stejnou návštěvnost jako druhá nejvyšší fotbalová soutěž a podle vedení ČBF zaznamenala meziročně zhruba desetiprocentní nárůst. "Teď už nás často limituje jen velikost hal," prohlásil Jansta.

Atraktivitě pomáhá i velký počet cizinců, kteří v soutěži působí. Letos jich figuruje na soupiskách 46, na jeden klub tedy připadají v průměru téměř čtyři hráči. "Nemůžeme jejich pohyb příliš omezovat, už kvůli evropské legislativě," řekl Jansta.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž