Hana Šnajdrová (vpravo) z Trutnova vymýšlí, jak na obranu Martiny Čepelkové z

Hana Šnajdrová (vpravo) z Trutnova vymýšlí, jak na obranu Martiny Čepelkové z Hradce Králové. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Basketbalistky Trutnova vyráží pro třetí medaili, cesta vede přes domácí

  • 0
Dvě účasti, dvě medaile, hned při té první zlatá. Prodlouží basketbalistky Kary Trutnov tuto svoji zatím výbornou bilanci ve Středoevropské lize i o víkendu v Německu? "Je to náš cíl," řekl sportovní manažer trutnovského klubu Jan Braun před páteční cestou do Wasserburgu.

Právě tam zítra Kara sehraje semifinálové utkání s domácím družstvem, pokud v něm uspěje, bude mít v kapse medaili i ve svém třetím startu v této soutěži. Wasserburg vyšel na Karu podle výsledků v základních skupinách.

Tou svojí procházelo trutnovské družstvo s přehledem a prohrálo až poslední ze šesti utkání, navíc ve chvíli, kdy už mělo postup do Final Four jisté.

Něměcké šampionky z Wasserburgu se do semifinále prokousaly odlišným způsobem. Ve vyrovnané skupině o něj musely tvrdě bojovat až do posledního utkání, k postupu je na hřišti VŠ Praha nasměrovalo dokonce až prodloužení.

I díky tomu se nejlepší čtyři družstva - vedle Kary a Wasseburgu také rumunské šampionky z Aradu a vicemistryně stejné země za Satu Mare - sejdou na finále právě v Německu.

"Německý klub bere finálový turnaj velmi prestižně, bude mít velmi dobrou úroveň a dá se očekávat také bouřlivé prostředí," připomíná Braun.

Na to musí myslet především trutnovské družstvo, domácí prostředí může pro soupeřky být velkou výhodou. "Máme ale hráčky, které to zvládnout," je přesvědčený trutnovský manažer.

Za Karou stojí zkušenosti z finálových turnajů, které jim v minulých dvou letech přinesly medailové úspěchy. I proto v dosavadní historii Středoevropské ligy patří k nejúspěšnějším týmům.

Hlavní favorit ale asi nastoupí do druhého semifinále, v rumunském derby i v celém turnaji se hodně věří mistrovskému Aradu, který také obhajuje loňské prvenství. "Hraje Středoevropskou ligu druhý rok a ještě v ní neprohrál ani jediný zápas," připomněl Braun.

Pro trutnovskou Karu budou zápasy ve Wasserburgu prvním pohárovým víkendem v krátké době za sebou, dva týdny ji pro změnu čeká finálový turnaj Českého poháru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž