Katarína Hrabáková loni válela za Karlovy Vary. Teď si vyzkouší dres Slovanky.

Katarína Hrabáková loni válela za Karlovy Vary. Teď si vyzkouší dres Slovanky. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Basketbalistky Slovanky mají tři posily, přišly o talent i veteránku

  • 0
Basketbalistkám mladoboleslavské Slovanky v loňské sezoně nevyšel útok na medailové pozice, i tak ale mají za sebou úspěšné období. V novém ročníku na něj chtějí navázat, i proto klub získal tři nové posily.

Katarína Hrabáková přichází z Karlových Varů, jde o hráčku schopnou kvalitně působit na pozicích jedna i dvě. Zuzana Kohoutová se vrací z angažmá v Hradci Králové, Iva Mergancová naposledy působila v Pardubicích.

Na odchodu do Sokola Nusle je naopak Adéla Filařová, Mirka Vodrážková pak ukončila kariéru.

"Chceme hrát aktivní a rychlý basketbal a zapojit do bojů i mladé hráčky z lavičky," prohlásil majitel klubu Jiří Toušek. "Naším cílem není konkrétní umístění, nýbrž plná hala. Proto doma musíme vyhrávat."

V přípravě se to zatím Slovance daří. Na turnaji v Kralupech porazila domácí tým 91:60, nad Karlínem vyhrála 101:60 a nad německým Chemnitz 79:55.

Zásluhu na úspěšných výsledcích už měl i Petr Stavěl, nový asistent kouče Reného Štěpánka. "Bývalý asistent Zdeněk Švec musel skončit kvůli pracovnímu vytížení," vysvětlil manažer týmu František Chmela. "Pan Stavěl bude zároveň trénovat i mládežnické kategorie."

Slovanku v přípravě čekají další turnaje na palubovkách soupeřů, doma se představí v jediném duelu 14. září. Ligová soutěž pak startuje 28. září a Slovanku v prvním kole čeká Hradec Králové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž