Edita Šujanová (v bílo-zeleném) z Valosunu Brno bojuje pod košem s Alyssiou...

Edita Šujanová (v bílo-zeleném) z Valosunu Brno bojuje pod košem s Alyssiou Brewerovou z Miskolce. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Basketbalistky KP Brno poznaly jediného soka, na další musí čekat

  • 1
Těšili se, jaké atraktivní soupeře jim los ženského basketbalového EuroCupu nadělí. Místo toho prožijí měsíce v nejistotě. V KP Brno totiž poznali jediného protivníka pro základní skupinu - maďarský celek z Miškovce. Další dva soky jim přidělí až výsledky kvalifikací hraných těsně před říjnovým začátkem druhé nejprestižnější evropské soutěže.

„Bude to oříšek pro trenéra, protože do poslední chvíle nebude vědět, na koho se připravit. A ještě náročnější to bude po logistické stránce, protože cesty se musí zařizovat dlouho dopředu, jinak se nedoplatíme,“ říká klubový prezident Richard Foltýn.

Favoritem skupiny bude poražený z dua Reyer Benátky - TTT Riga, které si to rozdá o Euroligu. Čtveřici pak doplní naopak vítěz eurocupové kvalifikace mezi francouzským Nantes a belgickým Lutychem.

„Tipujeme, že budeme hrát s Rigou a Nantes, ale to se teprve uvidí. Každopádně naše skupina nebude mít outsidera. Jeden z týmů, co bojuje o Euroligu, bude zřejmě na vyšší úrovni, za ním můžeme skončit druzí i čtvrtí,“ předpovídá Foltýn, jenž by se rád na čtvrtý pokus podíval do play-off.

Jeho přáním je cesta do Nantes, do nějž přestoupila bývalá královopolská hráčka Michaela Stejskalová-Zrůstová. „Navíc do nedalekého Rennes jezdíme pravidelně na mládežnický turnaj, který jsme letos vyhráli. Díky tomu máme v oblasti přátelské kontakty,“ odhaluje Foltýn.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž