Basketbalistky KP Brno trénují během pandemických omezení pod mostem.

Basketbalistky KP Brno trénují během pandemických omezení pod mostem. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Koronavirus vyhnal Královopolanky z domova. Skončily pod mostem

  • 4
Netradiční přístup k tréninkovému procesu mají v době vládních omezení kvůli koronaviru basketbalistky KP Brno. Od úterního dopoledne trénují pod mostem. Informaci klub zveřejnil na svém webu, uvažuje rovněž o přesunu do Rakouska.

Lokalitu vytipoval kondiční trenér David Nerud. „Má to výhodu, že tam neprší a hráčky můžeme rozdělit do čtyř skupin pod pravý i levý silniční viadukt a na bližší i vzdálenější břeh,“ zdůvodnil volbu. 

Konkrétní místo, které nahrazuje domovskou halu Královopolanek ve Vodově ulici, však neprozradil s obavou, aby se z něj nestal „Václavák“.

Basketbalistky KP Brno trénují během pandemických omezení pod mostem. Zleva Kateřina Zohnová, Dominica Hynková a Anna Paťorková.

Brněnské basketbalistky zatím v lize dvakrát vyhrály a dvakrát prohrály. Trenér Dušan Medvecký na jedné straně uvítal iniciativu kondičního kouče, ale zároveň by rád trénoval svůj tým v hale pod koši.

„V Česku to nejde, všechny haly jsou zavřené a tak jednáme o tom, že bychom některé tréninky přesunuli do jednoho partnerského městečka v Rakousku,“ nastínil možnou náhradní variantu generální manažer klubu Richard Foltýn.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž