ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Basketbalistky Brna čeká v Eurolize Orenburg. Dočkají se první výhry?

  • 1
Basketbalistky IMOSu Brno čeká ve středu v Eurolize duel s ruským Orenburgem, který má po dvou odehraných kolech rovněž dvě porážky. České vicemistryně, které nezvládly koncovky zápasů v Šoproni a minulou středu doma s Krakovem, se pokusí o první výhru.

Orenburg podobně v domácím prostředí doplatil na špatný závěr zápasu s Montpellierem a v minulém kole podlehl v Madridu vysoko Rivasu.

"Soupeřky vyměnily trenéra a budou chtít vyhrát. Bude to velmi důležité utkání," uvedl na dnešní tiskové konferenci kouč Brňanek Jan Bobrovský. Orenburg má v sestavě tři zkušené americké hráčky Dewannu Bonnerovou, Kelli Millerovou, Temeku Johnsonovou a Španělku Annu Cruzovou.

"Tým je silný. Ale zřejmě se v jeho skladbě projevuje rozkol mezi cizinkami a domácími hráčkami. Asi jim to moc neklape," mínil brněnský kouč, jenž považuje středeční duel za klíčový v boji o zachování naděje na postup do play off.

"Pokud zopakujeme výkony, které jsme předvedli proti Šoproni a Krakovu, tak bychom mohli odehrát vyrovnaný zápas. Rozhodnou výkony obran a přechod do protiútoku," řekl Bobrovský, jenž zná výborně hlavní oporu Orenburgu Bonnerovou, která v Brně působila před čtyřmi roky.

"O jejích kvalitách hovoří skutečnost, že byla vyhodnocena jako nejlepší střídající hráčka ve WNBA. Studoval jsem poslední utkání Orenburgu v Madridu, kde byla Bonnerová určitě nejlepší hráčkou svého týmu," řekl Bobrovský.

Utkání začíná ve středu v hale Rosnička v 18:00.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž