Kateřina Zavázalová v dresu Hradce Králové

Kateřina Zavázalová v dresu Hradce Králové | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Je čas se posunout někam dál, říká Zavázalová o nymburské výzvě

  • 0
Po dálnici od Hradce Králové přijíždějí letní posily do basketbalového týmu nymburských žen. Po Kateřině Křížové zamířila do týmu obhájkyň stříbrných medailí z loňského ligového ročníku také reprezentantka Kateřina Zavázalová.

Dres mění poprvé ve své kariéře. Šestadvacetiletá hradecká odchovankyně sice dvakrát hostovala v Olomouci, ale to bylo jen na začátku její seniorské kariéry, naposledy před pěti lety.

„Nebylo snadné opustit svůj mateřský klub, který je pro mě srdeční záležitostí, ale mám věk na to, abych vyzkoušela něco nového. Myslím si, že je čas se posunout někam dál. Lákají mě nové výzvy,“ prohlásila Kateřina Zavázalová. „V Hradci mi chyběla mezinárodní konfrontace. V Nymburce se hraje Eurocup, je tam skvělé zázemí, hrají tam i výborné hráčky,“ popsala své důvody.

Zavázalová vedla Hradec z pozice rozehrávačky, byla zvyklá na značné herní vytížení, nebála se na sebe brát odpovědnost lídra.

Jenže v Nymburce je jasnou rozehrávačskou jedničkou druhá nejlepší basketbalistka Česka z minulé sezony Veronika Bortelová. Za ní čekají na své minuty Lenka Bartáková a Eliška Mircová, seniorská a mládežnická reprezentantka.

„Nepřestupuju s vizí, že každý zápas odehraju třicet minut, konkurence je vysoká. Vím, že se o svůj prostor budu muset porvat,“ plánuje Zavázalová. „Trénink s Verčou Bortelovou nebo Lenkou Bartákovou bude mít náboj. A jen zabojovat o své minuty bude zkušenost, která se mi v dalších letech může hodit.“

Další dvě posily přišly do Nymburka z Rumunska, jedná se o Soniu Ursu-Kim a Elisabeth Pavel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž