Hráči týmu BA Sparta postup sice vydatně oslavili, ligu však hrát nebudou.

Hráči týmu BA Sparta postup sice vydatně oslavili, ligu však hrát nebudou. | foto: Daniel Beran, MAFRA

Basketbalisté Sparty ligu hrát nebudou. Znovu se hledá třináctý účastník

  • 2
Basketbalový klub BA Sparta Praha nevyužije právo účasti v nejvyšší soutěži mužů Mattoni NBL. Své rozhodnutí oznámil oficiálním dopisem sportovnímu řediteli soutěže Zdeňku Ringsmuthovi.

"Oficiální důvod Sparta neuvádí. Mohlo v tom hrát svou roli mé rozhodnutí, že se v jejich hale ve Stodůlkách liga hrát nebude," říká Ringsmuth.

Právo startu v Národní basketbalové lize přejde z vítěze první ligy na druhého v pořadí - Lokomotivu Plzeň. Západočeši proto nemusejí využít divoké karty, kterou obdrželi 10. června.

Třináctým účastníkem NBL se nejspíše stane některý z dalších účastníků druhé nejvyšší soutěže. Šanci dostanou nejprve vyřazení semifinalisté a posléze neúspěšní čtvrtfinalisté.

Ringsmuth osloví případné kandidáty v tomto pořadí: Chomutov, Ústí nad Labem, Jindřichův Hradec.

Šance na návrat do NBL nevyužije Sokol Vyšehrad, který ze soutěže sestoupil po pouhých třech výhrách ze 44 duelů základní části. "Vyšehrad to hrát nechce. S tímto kádrem a s rozpočtem 800 tisíc ročně se mattonka odehrát nedá," vysvětluje basketbalový činovník.

"Další variantou je, že bude soutěžní část odehrána pouze s dvanácti účastníky. Do základní části by tak nastoupila jedenáctka týmů, jeden z nich by pauzíroval," dodává Ringsmuth.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž