Prostějovský pivot Gardi Nicholson Yemi

Prostějovský pivot Gardi Nicholson Yemi | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Basketbalisté Prostějova si s chutí zastříleli. Brnu nadělili stovku

  • 0
I přes pomalejší rozjezd se basketbalisté Prostějova radovali z druhého ligového vítězství. Na domácí palubovce zlepšenou hrou po změně stran suverénně přehráli Brno 101:70, když magickou hranici sta bodů překonal v poslední minutě Krakovič za jásotu dobře naladěné lavičky.

Exhibičním závěrem napravili Hanáci rozpačitý dojem z úvodní desetiminutovky. "Začali jsme opravdu trochu laxně. Výraznější zlepšení přišlo až po přestávce, kdy už navíc soupeř nehrál tak dobře jako v první půli. Z chladnějšího začátku ale nebudu dělat tragédii, může se to přihodit. Důležité je, že se tým dokázal s přibývajícími minutami zvednout," konstatoval prostějovský trenér Peter Bálint.

Brno drželo přijatelný výsledek ve chvílích, kdy na palubovce válčila základní pětka. Po prostřídání už tak nebezpečné nebylo. "Na lavičce jsme měli větší kvalitu," souhlasil Bálint, jehož střídající hráči nastříleli 52 bodů oproti 17 brněnským.

"Na Prostějov momentálně nestačíme. Tvoříme nový tým, který se stále sehrává a potřebuje čas. Za rozhodnutého stavu už jsem navíc sestavu prostřídal a poslal do zápasu celou lavičku," uvedl brněnský trenér Josef Jelínek.

Zajímavý duel odehrál v domácím dresu Kyle Landry. Dlouho se mu nedařilo a nastartoval se až ve 27. minutě, kdy dal po sobě dva koše s faulem, a pak již nebyl k zastavení.

Konečných pětadvacet bodů podpořil jedenácti doskoky a deseti získanými fauly. Proto byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. "Opravdu se do zápasu dostával obtížně. Dvě úspěšné střely jej probraly a pak už pod košem neměl soupeře," řekl Bálint.

V jeho týmu dosáhl na double double také další pivot Nicholson.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž