Pardubický trenér Dušan Bohunický udílí pokyny.

Pardubický trenér Dušan Bohunický udílí pokyny. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalisty Pardubic udrží ve hře o třetí místo jen výhra s Opavou

  • 1
Chtějí-li pardubičtí basketbalisté ještě pomýšlet na bronzovou příčku po základní části Mattoni NBL, neměli by v sobotu večer v ČEZ Areně zaváhat. Postaví se totiž letos parádně hrající Opavě, která zmíněné pořadí drží. Aby to nebylo tak jednoduché: žraloků na lovu je víc. Stejně jako pardubická Beksa po pozici za suverénním duem Nymburk - Prostějov pokukují také Děčín a Ústí nad Labem.

"Když se podíváme na tabulku, vše je jasné. Opava je momentálně na třetím místě a my na ni ztrácíme dvě vítězství. S tím, že Opavu ještě čeká zápas s Nymburkem. Abychom se udrželi ve hře, musíme zvítězit," říká trenér Pardubic Dušan Bohunický. Ovšem obratem dodává: "Primárně ale neřešíme naše postavení v tabulce. My se musíme soustředit právě na to, abychom byli v každém zápase konstantní, protože v současném období naše výkonnost osciluje jednou hrajeme lépe, jindy hůře."

O čem přesně mluví? O tomhle: v uplynulých týdnech Pardubice dokázaly dobýt ostravskou palubovku a doma si snadno poradily s Kolínem, ale pak před vlastními diváky prve získanou výhodu prohospodařily s Děčínem a korunu všemu nasadily středeční prohrou v Jindřichově Hradci, který je v Mattoni NBL poslední (jindřichohradeckým Lions notabene venku podlehli už podruhé v sezoně).

"Po špatných výsledcích v předchozích zápasech s Děčínem a v Jindřichově Hradci bude naším cílem koncentrovat se hlavně na náš výkon. Jak z obranného, tak z útočného pohledu," plánuje Bohunický.

Opavu táhnou hlavně reprezentační rozehrávač Jakub Šiřina, jejž pardubičtí diváci mohli nedávno vidět během česko-polské All Star Game, pivot Jakub Blažek a bývalý reprezentační kapitán, křídelník Ladislav Sokolovský. První dva z nich střílí v průměru víc než patnáct bodů na utkání, Sokolovský 11.8.

Ale i další borci, například křídelník či rozehrávač Dokoupil, umějí zatopit. "Jejich hra stojí na osmi hráčích, kteří jsou nebezpeční z vnitřního prostoru, po nájezdech i z vnějšího prostoru, neboť téměř všichni jsou excelentní střelci za tři body," konstatuje kouč Beksy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž