Novozélandský rozehrávač Kirk Penney v dresu Fuenlabrady.

Novozélandský rozehrávač Kirk Penney v dresu Fuenlabrady. | foto: Archiv FIBA Europe

Basketbalisté Pardubic hrají ve Španělsku pohárovou odvetu o čest

  • 0
Pouhé dva zápasy už zbývají pardubickým basketbalistům v osmifinálové skupině K poháru EuroChallnge. V úter od 20 hodin se střetnou ve Španělsku s domácí Fuenlabradou, jíž před měsícem v Pardubicích podlehli 73:79.

S bilancí jedno vítězství - tři porážky po čtyřech odehraných zápasech už nemají šanci na postup, trenér Jan Slowiak je ale přesvědčený, že jeho svěřenci motivaci uspět mít budou. Zvláště, když minulý týden vypadli v poháru České pošty již ve čtvrtfinále.

"Chceme si dokázat, že jsme ušli nějakou cestu a že jsme schopni proti podobně kvalitním týmům hrát a úspěšně jim konkurovat," říká kouč.

V kádru Fuenlabrady už nepůsobí český reprezentant Luboš Bartoň, který mezitím přestoupil do jiného španělského klubu Joventut Badalona. Podle Slowiaka se to ale nějak extrémně neprojeví, protože Bartoň odehrál v předchozím střetnutí pouhých šestnáct minut. V souboji s pardubickým křídelníkem Mauricem Hamptonem si totiž bolestivě narazil koleno.

"Na jeho pozici se pravděpodobně posunul hráč, jenž v utkání s námi debutoval - americký křídelník Hall," upozorňuje Slowiak a na dresu dvanáctibodového Halla dodává: "Je to podobný typ basketbalisty, rovněž dobrý střelec, oproti Bartoňovi ještě atletičtější. Pamatuji si, že u nás podal velmi dobrý výkon a byl jedním ze strůjců vítězství Fuenlabrady."

Pokud chtějí Pardubičtí pomýšlet na výhru, musejí prý především zastavit rychlý protiútok soupeře a střelbu za tři body.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž