Lubomír Peterka, trenér Hradce Králové

Lubomír Peterka, trenér Hradce Králové | foto: Martin Veselý, MAFRA

Basketbalisté Hradce poprvé v sezoně padli, v Opavě jich bylo jen osm

  • 0
Měli velmi dobře nakročeno, ale nakonec první polovinou základní části první ligy bez porážky neprošli. Basketbalisté Sokola Hradec Králové o svoji neporazitelnost přišli v posledním utkání, na hřišti rezervy Opavy prohráli 69:75.

I tak ale východní skupině druhé nejvyšší domácí soutěže kralují, krok drží jen druhý Zlín, jenž má ale o jednu porážku víc. Ostatní ztrácejí výrazněji. 

„Žádný strom neroste do nebe, ale tentokrát jsme prohrát nemuseli, mrzí to,“ komentoval první porážku sezony trenér Královských sokolů Lubomír Peterka.

Hradečtí si v Opavě vybrali slabší chvilku i proto, že některé okolnosti byly tentokrát proti nim. Kvůli zranění některých se do Opavy vydalo jen osm hráčů. Ti před poslední čtvrtinou stále drželi těsné vedení 57:54. 

„Měli jsme problémy se sestavou, ale hlavně jsme v tomhle utkání špatně stříleli. Škoda, i přes všechny problémy se vyhrát dalo,“ uvedl hradecký trenér.

Porážka přišla ve chvíli, kdy je před lídrem soutěže náročný program. „Vinou zranění nejsme moc v pohodě a teď nás čekají cesty do Šlapanic a do Prostějova. Navíc v posledním zápase před vánočními svátky jedeme do Zlína,“ poznamenal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž