Srbské basketbalistky se radují z výhry v utkání mistrovství Evropy. S číslem...

Srbské basketbalistky se radují z výhry v utkání mistrovství Evropy. S číslem 11 Tijana Adjukovičová, posila USK Praha. | foto: FIBA Europe

Za USK budou hrát dvě srbské mistryně Evropy a dvě bronzové Španělky

  • 1
Za basketbalový klub ZVVZ USK Praha budou v příští sezoně hrát hned čtyři medailistky z mistrovství Evropy. K srbské hvězdě Sonje Petrovičové přichází další aktuální šampionka Tijana Ajdukovičová. Laiu Palauovou pak doplní další bronzová Španělka - Marta Xargayová.

Ajdukovičová už se stala ofociální posilou basketbalistek USK. Čtyřiadvacetiletá téměř dvoumetrová srbská pivotka přichází do kádru českých šampionek z polské Toruně.

Ajdukovičová by měla být především trpělivou náhradnicí a čekat na svou šanci. Podobně tomu bylo i na ME, kde nastupovala průměrně na sedm minut, během kterých stíhala 2,2 bodu a 2,3 doskoku. V Eurolize přitom patřila k oporám Toruně s průměry 10,6 bodu a 5,5 doskoku.

„V současnosti to není hráčka velkého jména, ale jde o velmi perspektivní basketbalistku,“ uvedla trenérka USK Natália Hejková pro klubový web.

„Je to pracovitá hráčka s dobrým citem pod košem. Budeme se ji snažit co nejlépe zapracovat do týmu tak, aby odehrála co nejvíce minut v Eurolize,“ doplnila.

České šampionky tak budou tedy mít v týmu dvě mistryně Evropy. Druhou sezonu v Praze stráví Sonja Petrovičová, která byla dokonce zvolena do nejlepší sestavy ME.

Potvrzeno je i pokračování bronzové rozehrávačky Palauové, ke které by se podle zatím neoficiálních informací měla přidat i její spoluhráčka ze španělské reprezentace Marta Xargayová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž