Americká pivotka Chantel Hilliardová (s míčem) v dresu SBŠ Ostrava.

Americká pivotka Chantel Hilliardová (s míčem) v dresu SBŠ Ostrava. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Tři prohry a zranění dolehly na Ostravu. Hilliardová má otřes mozku

  • 1
Těžkým otřesem mozku skončilo pro ostravskou basketbalistku Chantel Hilliardovou středeční utkání 3. kola Ženské basketbalové ligy v Trutnově. Ve třetí čtvrtině jí soupeřka podkopla nohy a Hilliardová se hlavou po nekontrolovatelném pádu prudce udeřila do palubovky.

„V tu chvíli musel jít sport stranou, hodně nás to poznamenalo,“ řekl ostravský trenér Tomáš Pětivlas. „Chantel třikrát omdlela, holky byly kolem ní. Uvažovali jsme, jestli vůbec ještě hrát.“

Hilliardová zůstala přes noc v trutnovské nemocnici a s ní i několik spoluhráček. „Jedno auto z těch, jimiž jsme jeli, v Trutnově čekalo. Je důležité, aby Chantel věděla, že jsou holky s ní,“ uvedl Pětivlas. Zbytek družstva se z utkání, které prohrálo 83:93, vrátil ve tři hodiny v noci.

Hilliardová, která patří k nejvytíženějším hráčkám týmu, se ve čtvrtek večer vrátila do Ostravy. „Musí mít ale absolutní klid a v pondělí půjde na další vyšetření, po němž budeme vědět, jak dlouho nám bude chybět,“ řekl trenér.

Pro SBŠ Ostrava je to pořádná rána. „Zdraví je nejpřednější, ale tím, že nám chyběly i další hráčky, jsme teď přišli o jeden dva tréninky,“ podotkl Tomáš Pětivlas před prvním domácím duelem. Ten je čeká v neděli od 15 hodin v hale Tatran, kde hostí Hradec Králové.

A Ostravanky potřebují pořádně trénovat. Ztrácejí především v obraně. „Není možné, abychom v ženském basketbalu ve třech utkáních za sebou dostali pokaždé devadesát bodů,“ povzdechl si kouč.

SBŠ Ostrava do své první sezony mezi elitou vstoupila porážkami o 28 bodů, o 30 a o deset bodů. Po debaklech ve Strakonicích 52:90 a v Brně s Valosunem 61:91 byla blízko úspěchu v Trutnově, leč tam přišlo to nešťastné zranění.

„Teď se musíme s Hradcem Králové porvat o první výhru, ale bude to těžké,“ tuší Tomáš Pětivlas. „Musíme pracovat na obranných systémech a kombinacích. Stále je na nás znát, že jsme nový tým. My se pořád učíme a sehráváme.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž