Ve čtvrtfinále Slavia? Hráčky Hradce (v bílém) se v ligovém čtvrtfinále pravděpodobně utkají se Slavií (v červeném).

Ve čtvrtfinále Slavia? Hráčky Hradce (v bílém) se v ligovém čtvrtfinále pravděpodobně utkají se Slavií (v červeném). | foto: Michal Klíma, MAFRA

Boj o medaile se blíží, východočeské rivalky znají cestu k nim

  • 0
Družstvo Hradce čeká brněnský Valosun v Českém poháru a pravděpodobně Slavie v ligovém čtvrtfinále. Trutnovskou Karu zřejmě Ružomberok v semifinále Středoevropské ligy a určitě brněnský Valosun ve čtvrtfinále české.

Přestože do startu finální fáze sezony basketbalistkám obou klubů ještě pár dnů zbývá - v případě ligové soutěže ještě dva zápasy - soupeře, přes které povedou cesty k jejich medailovým úspěchům, znají s velkou pravděpodobností už nyní.

Nejdřív se za touto vidinou vydají hradecké lvice. Už poslední únorový víkend je čeká finálový turnaj Českého poháru, v němž se o trofej střetnou čtyři družstva. Hradec v semifinále vyzve Valosun a Nymburk Karlovy Vary, na jejichž palubovce se bude hrát.

„Všichni si v semifinále přáli Vary, protože i když budou doma, jsou v lize nejníž. Nemáme je, ale zase jsme se vyhnuly Nymburku,“ uvedl manažer hradeckého klubu Miroslav Volejník, „s Valosunem máme dobrou bilanci, věříme si a finále, které bude vysílat televize, by si tato generace našich hráček zasloužila.“

Trutnovskou Karu čeká o dva týdny později také Final Four, ale ve Středoevropské lize. Pokud v posledních dvou zápasech její skupiny nezaváhá rumunský Arad a vyhraje ji, Kara v semifinále ve slovenském Ružomberoku narazí na domácí tým. „Pro nás to je velká výzva, Ružomberok dvakrát Evropskou ligu vyhrál, chceme uspět, rádi bychom přivezli medaili,“ řekl manažer Kary Jan Braun.

Vedle pohárových soutěží na medaile obě družstva z kraje cílí i v ligové soutěži, ve které Hradec obhajuje stříbro a Trutnov bronz. Přestože do konce základní části zbývají ještě dvě kola, která se hrají na začátku března, oba týmy už mají jasnou představu, s kým se utkají ve čtvrtfinále.

Hradec, který s velkou pravděpodobností skončí v tabulce třetí, bude čekat pražská Slavia, Trutnov brněnský Valosun. V případě tohoto souboje je ale ještě ve hře otázka, kdo do čtvrtfinále půjde ze čtvrtého místa, které nyní drží Kara. Ta má totiž jen o jednu výhru víc než pátý Valosun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž