Svitavský Tomáš Teplý při střelbě.

Svitavský Tomáš Teplý při střelbě. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Svitavský basketbalista Teplý: Chceme se držet co nejdéle

  • 0
Je to pro ně trochu smůla. Svitavští basketbaloví Tuři ve středu vyhráli druhé utkání v řadě a...v sobotu od 20 hodin narazí v hale Na Střelnici v dohrávce 10. kola na šampiony z Nymburka.

Porazit je by byla totální senzace, i když je pravda, že před dvěma lety k tomu nebylo zase tak daleko. A letos už tuzemský basketbalový obr jednou zaváhal v Pardubicích.

„Určitě je to škoda, protože jsme dokázali doma porazit poměrně silný Kolín a teď jsme vyhráli v Brně. A na tyhle zápasy navázat zrovna Nymburkem a pak ještě Děčínem... Nečekám, že bychom nad Nymburkem mohli vyhrát, ale chceme se s nimi rvát co nejdéle,“ říká k nejbližšímu duelu svého týmu kapitán Turů Tomáš Teplý.

Fandové svitavského basketbalu by si i přesto, že jejich tým nejspíš bude na palubovce „tím druhým“, měli přijít na své. „V téhle sezoně hraje každé mužstvo s Nymburkem jen jednou na jeho hřišti, pro diváky to bude zážitek,“ míní Teplý.

Největší síla Nymburka podle něho tkví v široké soupisce - soupeře vyždíme a pak si s ním většinou dělá, co chce. „Co jsem sledoval jejich zápasy, poločas se s nimi dá držet krok, ale do rotace mají dvanáct vyrovnaných hráčů, takže po přestávce soupeře přejedou. Jejich rozehrávač i pivoti jsou na evropské úrovni,“ vyzdvihuje 28letý křídelník Teplý.

Trenéru Petrovi budou stále chybět disciplinárně potrestaný křídelník Špaček (odkroutí si tak poslední čtvrtou nucenou absenci) a pivot Lukáš Šindelář, kterého trápí poraněné oko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž