Svitavský trenér Lubomír Růžička a jeho muži

Svitavský trenér Lubomír Růžička a jeho muži | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Svitavský kouč po výhře nad USK: Přesně takto se chceme prezentovat

  • 0
Vítěznou sérii dokázali natáhnout na šest utkání v řadě. Svitavští basketbalisté zvítězili v sobotu večer na domácí palubovce v utkání proti USK Praha výsledkem 85:70. A kouč Turů byl s odvedeným výkonem svého týmu hodně spokojený.

„Předváděli jsme přesně takovou hru, jakou bychom se chtěli prezentovat,“ hodnotil duel na tiskové konferenci Lubomír Růžička.

Mnohdy dokáže po vyhraném zápase svých svěřenců vyjmenovat i několik negativních věcí, tentokráte k tomu ale nedošlo.

„Vyhráli jsme zaslouženě, odvedli jsme dobrou práci hlavně na obranné polovině a celé utkání jsme zvládli s velkou energií,“ pokračoval Růžička. Nejvíce chválil Tury za doskok.

„Na něm jsme USK jednoznačně přehrávali. Pokryli jsme si útočný i obranný. Speciálně bych pochválil Šimona Puršla,“ řekl kouč.

Jednadvacetiletý pivot v zápase předvedl šest útočných a sedm obranných doskoků. K nim přidal ještě tři asistence a devět bodů a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. „Chtěli jsme se hlavně soustředit na obranu jeden na jednoho, což se nám sice dařilo, ale mohlo to být i lepší,“ mínil Puršl.

„Je pravda, že když soupeř hrál se čtyřmi rozehrávači, tak nám to moc nevonělo a trochu nám to narušovalo systém, ale užitečnost 120 proti soupeřově 63 hovoří za vše. Radost mi dělá také dvaadvacet bodů z rychlého protiútoku,“ zůstával nadále velmi pozitivní Růžička. „Čekal jsem, že během prvních patnácti minut budou naši hráči udávat tempo hry, ale to se nestalo. Místo toho měli domácí 16 útočných doskoků, kterých využívali. Nebyli jsme jim schopni konkurovat,“ uznal zase kouč USK Praha Dino Repeša.

Tuři po čtrnáctém kole zůstávají v tabulce na druhém místě. S 71procentní úspěšností mají však o zápas více než soupeři kolem nich.

19. prosince od 18 hodin Východočechy čeká osmifinále poháru v Jindřichově Hradci. „Musíme zůstat nohama na zemi, bude to těžké,“ upozorňoval Růžička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž