Pardubický křídelník Brandon Spearman (vlevo) najíždí kolem Garreta Kerra ze...

Pardubický křídelník Brandon Spearman (vlevo) najíždí kolem Garreta Kerra ze Svitav. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Bartošek: Byla na nás vidět křeč. Růžička: Rozhodlo domácí prostředí

  • 1
Jestli svitavští basketbalisté v nedělní odvetě odhodí herní zábrany a respekt, které ve středečním prvním klání o třetí místo v Kooperativa NBL proti Pardubicím místy měli, může to být ještě hodně napínavý boj. Zatím Pardubice po úvodní výhře 71:65 vedou 1:0 na zápasy a ve zkrácené sérii na dvě vítězství mají mečbol.

„Po nepovedeném semifinále s Opavou na nás byla vidět křeč, ale zvítězili jsme,“ oddechl si po zápase jeden z pardubických koučů Tomáš Bartošek. „Uděláme všechno pro to, abychom v neděli sérii ukončili,“ slíbil.

„Myslím si, že rozhodlo domácí prostředí, protože hala Dašická je pro hostující družstva velmi nestřelecká,“ poznamenal svitavský trenér Lubomír Růžička a svoje hráče vybízel k mnohem většímu entuziasmu i sebevědomí v odvetě. „Pak pevně věřím, že se ještě do Pardubic vrátíme,“ prohlásil.

S kolegou Bartoškem se shodli, že se v utkání prostřídalo několik minišňůr, kdy více bodů skórovalo j edno, nebo naopak druhé mužstvo.

„My jsme vedli o sedm bodů, najednou Beksa šla přes nás a vedla ona o sedm bodů...“ popisoval svitavský Růžička.

Koncovku zvládla lépe Beksa, přestože se hosté v jeden moment dotáhli na rozdíl pouhých tří bodů. Po time outu se domácí zvedli a ve finiši je přesnou rukou z čáry trestného hodu podržel křídelník Brandon Spearman, muž prvního zápasu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž